torsdag 25. mai 2017

Feber i en uke barn

Et barn med en ufarlig febersykdom vil ofte kunne ha en kroppstemperatur mellom 39°C og 45°C i 2-døgn, men ved for eksempel influensa eller andre infeksjoner sees også feber varende i over en uke eller mer. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon. Feber er et vanlig symptom hos barn. Barn får lettere feber enn voksne.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig.

For hva er høy feber , og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større barn har feber ? En vanlig regel for foreldre er at man oppsøker lege dersom barnet har hatt feber over tre dager, men det vesentlige er alltid barnets allmenntilstand. Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen. Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber mellom 3og 4°C i 2–døgn.


De fleste barn som har diaré, blir bedre i løpet av en uke. Kontakt lege hvis barnet viser tegn på dehydrering, dårlig allmenntilstan blod i avføringen eller får mer enn 3°C i feber. Dersom barnet begynner å bli dehydrert, kan det bli nødvendig med innleggelse på sykehus for væskebehandling og overvåkning.

Lillemor på år har vert syk med høy feber i en uke nå. Feberen i seg selv bekymrer meg ikke så veldig, men allmenntilstanden er veldig dårlig. Hun har nesten ikke drukket noe på hele uken (heldigvis drukket bra idag) og det eneste hun har spist er en halv pannekake.


Jeg vet også når jeg har bihulebetennelse. Det er ikke uvanlig å være forkjølet i noen uker. Et par dager med feber. Hos barn er det helt normalt når de er små at de er forkjølet en gang i måneden. Men vær obs hvis barn går.


Hei Man blir aldri helt utlært i forh. Vesla på 4¨år har nå siden forrige fredag hatt konstant feber liggende mellom 35-42. Første sykedag kastet hun opp, de resterende dagene har hun blitt mer forkjølet med skarp og tildels løs hoste.


Litt rennende nese, slapp,. Barn tåler feber godt, og feberen går som regel over av seg selv. Både bakterier og virus kan gi feber.


Virusinfeksjon er mest vanlig, og da vil ikke en antibiotikabehandling hjelpe. Ja, Hi, det er helt normalt at barn får høy feber , selv ved små infeksjoner.

Det betyr ikke automatisk at det er alvorlig, pga feberen alene. Det du helst skal følge med på er allmenntilstan snarere enn på feberen, dog er 4 VELDIG høy feber , og absolutt riktig av deg å komme deg til legevakt. Maria Bakkei helsesøster ved Lillemini.


Trondheim, forteller at årsaken til at barnehagebarn får omgangssyke oftere enn større barn skyldes et umodent immunforsvar. Samtidig kan man ikke alltid slå fast at det nødvendigvis er omgangssyken barnet er rammet av. Folkehelseinstituttet anbefaler at barn holdes hjemme ved feber , selv om man nok kan få temperaturen ned ved å gi febernedsettende. Dette rådet forholder de fleste barnehager seg til. Infeksjoner, betennelser, brannskader og store skader kan utløse feber.


Det samme kan allergiske reaksjoner, sier hun. Hun forteller at når immunforsvaret vårt starter å arbeide, frigir noen celler i kroppen de feberfremkallende stoffene pyrogener. Dersom du har et lite barn som har en gjøende eller svært plagsom hoste.


Ved behov for rask, enkel og trygg legehjelp kan du kontakte lege på nett. Dette er selvstendige legetjenester som ikke leveres av Apotek 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg