onsdag 3. mai 2017

Hoven mage

Da dette er en betennelse, er det vanlig at magen blir hoven og hard. Du vil kjenne magesmerter og hver gang du har spist, vil du føle ubehag – du føler deg veldig mett og tung. Men det å spise mer enn det kroppen aksepterer er heller ikke bra. Det er best å ha et moderat inntak, siden for mye fiber fører til diaré og hoven mage.


Ta vare på dine fordøyelsesenzymer. Det å bare spise hvetemel, frokostblandinger, brø pasta og ris, vil ødelegge enzymene som utgjør fordøyelsessystemet ditt.

En oppblåst mage kan føre til mye ubehag, og i noen tilfeller kan denne tilstanden være ødeleggende. I denne tilstanden, føles magen full, selv om du ikke har spist noe. Utenom forstoppelse og diaré, er noen av de vanligste mage -tarmsykdommene halsbrann, sure oppstøt og laktoseintoleranse, fortsetter hun.


Jeg har slitt veldig med oppblåst mage det siste året, prøver å spise sunt og bruker mange av tipsene dine, men jeg har en tendens til å ha et usaklig stor søtsug om kveldene… Føler at kostholdet mitt består av alt egentlig, men holder meg unna pasta, ris, brød og for mye meieriprodukter. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Jeg kjentte tilfeldigvis i området hvor magen ligger (ca midt på magen der hvor ribbeina deler seg å går til vær side).


Jeg vet vi har mange lymfeknuter i hele kroppen. Jeg er redd for at de kan være for store og at jeg dermed har kreft i lymfene.

Magesmerter - hva kan det være? Det ligger mange forskjellige organer i mageregionen som kan gi smerter. Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen.


Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Hvis pasienten er kraftig smertepåvirket og det er mistanke om alvorlige tilstander som krever snarlig kirurgisk behandling, vil pasienten da bli innlagt i sykehus som øyebikkelig hjelp under diagnosen Akutt abdomen (abdomen= mage ). Brukere har fått hjelp mot bl. Symptomer på magesår kan komme i perioder, er ofte lite typiske og varierer i intensitet hos ulike individer. Mange vil likevel ha til felles at de opplever smerter som lindres ved inntak av mat eller syrenøytraliserende.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Ved selve operasjonen er målet å få med seg noen centimeter med normal tarm på hver side av kreften. Hva er forskjellen på diaré og løs mage ? Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen. Ordbruken rundt dette er ofte lite presis.


Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 2gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk. De fleste har mage - tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage , diaré eller halsbrann. Her finner du informasjon om plagene og gode råd som hjelper. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring.

Fettsuging er framfor alt egnet til figurforming av normalvektige. Det vil si fjerning av usymmetriske og uønskede fettansamlinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg