mandag 22. mai 2017

Blemmer på siden av tungen

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer.


Når jeg bruker den får jeg aldri blememr på tungen.

Det var et tips jeg fikk hos tannlegen min. PS: Årsaken kan være mangel på vitaminer. Anette skrev: Jeg har masse små blemmer på tunga. Det er vondt å prate, spise og svelge. Jeg skal prøve sukker i morgen.


Vi har ikke sukkerbit så får pøse på med sukker. Rødme marginalt på tungen.

Ved anemi, røyking og pellagra. Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra). Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk.


Det hårete utseendet skyldes hyperplasi av papillae filiformes. Sårhet, smerte og hevelse. Ved infeksjoner, lokal irritasjon, malignitet og.


Jeg har oppdaget noen små blemmer på ene siden av tungen. Har kjent en stund at jeg har følt meg øm i tungen på den siden. Men jeg kan ha bitet meg selv eller brent meg på tungen.


Symptomer på denne sykdommen er vondt i halsen, lett feber og 1-mm store blemmer på tungen , på innsiden av kinn eller lepper og på tannkjøttet. Barnet blir vanligvis smittet gjennom hudkontakt, dråpesmitte og avføring. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår.


De forsvinner vanligvis i løpet av 1-uker, avslutter hun. Han tror kansje smaksløkene ser sånn ut helt nede med svelget men det har jeg vanskelig for å tro da jeg ikke har op. Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt.

Herpes utbrudd i munnhulen kan godt debutere med feber og vesikler ( blemmer ) som er smertefulle, men da har man gjerne hatt flere slike episoder tidligere. Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste? GUL: Gul tunge er vanligvis helt ufarlig og kan være et tidlig stadium av svart tunge. Ved gul tunge er det som regel en overvekst av dødehudceller, og bedre hygiene hjelper som regel. Hvis tungen og øynene begge er gule kan det skyldes gulsott.


På tunga kan dette arte seg som for eksempel fargeforandringer, endringer i slimhinnestruktur eller også i form av væskefylte blemmer og sår, sier Bente Brokstad Herlofson, som er spesialist i. Små blemmer i munnen, ved tannkjøttet eller på tungen , er ikke farlig. Men hvis dette ikke forsvinner, og hvis det blir verre eller du føler deg dårlig, bør du oppsøke lege for en sjekk. Siden jeg gikk på ungdomsskolen har jeg vært plaget av blemmer på siden og under tungen. Det blir veldig vanskelig å spise og snakke. Tennene gnager også litt mot disse blemmene.


Jeg pusser tennene og prøver nå et munnskyllevann som er sterkere og ganske. Er blitt drittlei av blemmer på tungen. Slike små hvite som man så vidt ser men som er utrolig plagsomme. Noen som vet hva man skal bruke mot det. Jeg får det som regel når jeg slurver med tannpussen, så det er jo ganske opplagt at å pusse tennene er en god ide, men fins det noe som gjør at jeg kan tåle to dager uten tannpuss uten å få blemmer på tungen ? Tannmerker på siden av tungen.


Noen tunger har ujevne merker på siden som kan se ut som de har blitt laget av jekslene. Dette skjer ofte i samsvar med at en hoster opp hvitaktig slim. Når dette er tilfellet betyr det at det er noe galt med fordøyelsen og næringsstoffer blir ikke tatt slik de skal i tynntarmen. Sår på tungen – sår som ikke gror etter to eller tre uker kan være tegn på alvorlig sykdom som kreft, mens kortvarige sår også kan skyldes sykdommer som herpesvirusinfeksjon eller autoimmune slimhinnelidelser. Hvitt belegg på tungen – kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av.


Etterlater da en rødlig overflate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg