fredag 5. mai 2017

Fadder navnefest

Ingen flere arter skal dø ut. Bli med i kampen idag! Støtt oss i kampen om en rettferdig verden. Les om vårt arbeid og bli fast giver i dag! Sprell har klassiske dåpsgaver - Mye fint og stort utvalg - Kjøp her!


Sjekk ut vårt store tilbud av flotte leker og inspirerende barneromsinteriør! Pynt, Dekorasjon og Mer til Dåp og Navnefest. Humanistisk navnefest er en flott måte for familie og venner å ønske et barn velkommen til verden. Foreldrene tar barnet med for at familie og venner skal få hilse på barnet og for at barnets navn skal bli offentlig kjent. I tillegg til en tale inneholder seremonien kulturinnslag som musikk og diktlesning.


I motsetning til dåp er en navnefest en ikke religiøs feiring av barnet, og har fokus på å feire at et barn er født, at det har fått sitt eget navn og en ønsker barnet velkommen til verden. Under er en huskeliste over ting en bør tenke på når en planlegger navnefest. For deg som ønsker en kortfattet liste finner du den her. Sitater til bruk ved fødsel, dåp og navnedag.


Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en koselig hilsen til den lille eller foreldrene. En fadder , ved dåp også kalt gudforelder (gudfar og gudmor), er en person som har et spesielt ansvar for å ta seg av en annen. Begrepet er innført gjennom kristendommen, men brukes også på en rekke andre områder, særlig ved fjernadopsjon.


Her finner du en rekke tradisjonelle og noen litt mer originale forslag til dåpsgaver. Enten du er bedt som gjest i dåp eller har en baby som skal døpes eller ha navnefest , finner du mange gode forslag til hva du kan handle i gave eller ønske at barnet får i gave. En stor plass i hjertet har du allerede, og med ditt smil sprer du mye glede, som fadder er jeg derfor både stolt og glad når vi nå skal feire din store dag.


Kunst – et flott bilde, en skulptur eller noe annet barnet kan ha glede av langt inn i voksenlivet. Liten og søt med verden for dine føtter, hvor enn du går så husk dine røtter, kjærligheten følger deg på din vei, for vi setter utrolig pris på deg. Slike små dåpsdikt kan også være en del av en dåpstale, eller en fadder eller bestemor kan lese et dikt i stedet for å holde en tale. Vi skal ha navnefest om en stund og har valgt å ha faddere. Vi trenger din hjelp.


Siden fadderne ikke er med i seremonien slik som i kirken, ønsker vi å markere på annen måte hvem som er faddere. Jeg tenkte å lage fadderbevis, som fadderne får og som blir hengt opp i lokalet på selve festen. Noen som har laget noe sån.


Fadder navnefest

Nei det stusset jeg også på. Siden sambo hadde navnefest til barnet sitt for 9år siden og sier den og den var fadder. Kom innpå tema siden vi har fått vårt første barn, blitt enige om kirkedåp og i den forbindelse snakket om faddere til barnet.


Les også: Dåp eller navnefest Fra gammelt av så skulle en gjerne ha flest mulig og rikest mulig faddere til barna fordi det ga familien status, og fadderne skulle aktivt være med på å oppdra barna i kristen tro og stå klar til å overta ansvaret for barnet skulle noe skje med. Kortshop har mange flotte takkekort til fødsel, dåp og navnefest. Babyshower: Dette blir mer og mer vanlig også i Norge.


Det er hyggelig å overraske en venninne med gaver og kos, og ekstra hyggelig blir det med noen små leker. Vi har utvalget og tilpasser slik at det blir akkurat som dere ønsker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg