onsdag 10. mai 2017

Matforgiftning kylling gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. En nydelig rett til grillkvelden din! Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Blant de mikroorganismer som normalt forbindes med matforgiftning , er det to som gravide bør være ekstra oppmerksom på: Listeria og Toxoplasma. Disse mikroorganismene kan skade fosteret uten å gi særlig kraftige symptomer hos moren. Eksempel på sykdomstegn hos moren kan være influensalignende symptomer. I verste fall kan en infeksjon føre til spontanabort eller medfødte skader hos. Det finnes mat du bør unngå når du er gravid.


Enkelte typer ost, kjøtt og fisk kan inneholde bakterien listeria, parasitten toksoplasma eller mye miljøgifter. Unngå mageinfeksjoner ved å fokusere på hygiene når du lager mat, og ved å velge riktig ferdiglaget mat. Dessuten bør du unngå store mengder kaffe, søtsaker og søt drikke som brus og saft.


Men eldre, barn og gravide er mer sårbare for matforgiftninger enn andre, blant annet fordi et stort væsketap og forstyrrelser i saltbalansen kan være mer alvorlig enn hos andre. Ved matforgiftning med parasitter, kan sykdommen vare i uker til måneder. Rapporter matforgiftning Flesteparten av de som blir matforgiftet melder aldri fra til Mattilsynet. Husk å oppsøke lege dersom du er dårlig lenge. Tidlig i svangerskapet, ca 4-uker etter befrukning, var jeg på en ukes ferietur til California, USA.


Forsøkte å være forsiktig med hva jeg spiste, men våknet opp en natt med magesmerter og kaldsvetting og måtte bare styrte til toalettet med kraftig diare. Hadde spist kylling ved en fastfood res. Fikk matforgiftning for noen uker siden, og gikk med diare i ukesvis. Men verken lege eller JM er bekymret for babyen, bare for meg. Matforgiftning kan være dødelig avhengig av type infeksjon.


Salmonella og campylobacter bakterier er hovedårsakene til kyllingsmatforgiftning. Kildene til disse bakteriene inkluderer fjærfeprodukter som egg og kylling , upasteurisert melk og kjøtt. Med ujevne mellomrom gjøres det funn av campylobacter-bakterier i ferske kyllingfileter i Norge. Bakteriene lever i tarmene av husdyr og fjærfe. Derfor oppfordrer Mattilsynet til å steke eller koke alt fuglekjøtt godt, og ha god hygiene på kjøkkenet når du skal tilberede kylling.


Ved toksinutløst matforgiftning går det 1-timer fra inntak av bedervet mat til symptomene kommer, hyppigst starter plagene etter 1-timer. Diagnosen stilles vanligvis på den klassiske sykehistorien med kvalme, diare, oppkast og magesmerter noen timer etter inntak av mat. Rask og trygg leveranse.


Grill kylling sammen med marinerte grønnsaker. Vi har oppskriften. Særlig alvorlig forgiftning av foster og mor forårsaker soppforgiftning. De kan forårsake botulisme, som er kjennetegnet ved den tilstan så som lammelse av åndedrettsorganene, nekrotiske lesjoner i enteriske strukturer. Jeg er gravid i uke og forrige søndag ble jeg akutt kvalm på kvelden.


Et lite antall av disse bakteriene kan gi matforgiftning og mer alvorlige sykdommer. For gravide kvinner er den ekstra farlig fordi den kan føre til hjerneskade på. Listeria kan være årsaken til listeriose hos dyr og mennesker.


Personer med nedsatt immunforsvar, gravide , nyfødte og fostre er de med mest risiko for å utvikle sykdommen. Utenlandsproduserte matvarer som bløtost, kylling , vakuumpakkede påleggsvarer og urent vann kan være smittekildene. Inkubasjonstiden er 1-uker.


Som gravid så har du desverre nedsatt tålegrense. Det er en grunn til at gravide , småbarn og syke nevnes i samme slengen når en nevner mat og behov for å ta ekstra forhåndsregler. Så fra nå av: spis ikke noe du ikke ville gitt et barn under skolealder. Vanligvis går en matforgiftning over i løpet av 1-dager. Type A gir en forholdsvis mild matforgiftning som varer en til to dager og er den typen som forekommer vanligst i Norge og resten av verden.


Kan blant annet skyldes stafylokokker, E. EHEC), Clostridium perfringens eller Bacillus cereus. Flere som har spist samme mat, blir syke. Se også soppforgiftning og blåskjellforgiftning.


Det er mange veier til rom, men det lønner seg å erstatte væsketapet med en sammensetning av væsken kroppen klarer å holde på. Det vil si at væsken må være nøytral, altså ikke for mye eller for lite salt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg