onsdag 10. mai 2017

Gravid og barn

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


I vår store kategori gravid , baby og barn finner du er stort og bredt utvalg av gode og trygge produkter til både deg som gravid , til tiden etter fødsel, til baby og til barn. Gravid , baby og barn.

Finn alt det du trenger gjennom graviditet for mor og den voksende babyen her hos oss. La ikke barna gå inn i vegetasjonen, spesielt ikke barbent, det er stor risiko for å få hakeorm, om man går barbent i tropene. Slanger biter sjelden turister, men risikoen er der.


Det er barn og fulle voksne som lettest blir bitt. Fulle voksne med barn på reise er for øvrig det verste som finnes. Hvis den gravide har mindreårige barn eller mindreårige søsken, må behandler sikre at barnas behov for informasjon og oppfølging blir kartlagt og ivaretatt. Der det er behov for vurdering av selvmordsrisiko, må behandler sikre at dette gjøres av kvalifisert helsepersonell (se retningslinjen Forebygging av selvmord i psykisk helsevern (PDF) ). Risikoen øker jo lenger ut i svangerskapet man kommer.


Hvis mor utvikler alvorlig sykdom utgjør dette også en fare for fosteret.

Spedbarn har høyere risiko for alvorlig sykdom og død som følge av influensa enn større barn og voksne. Her finner du informasjon om graviditeten uke for uke, svangerskapskontrollene, vanlige plager og hva du bør passe på som gravid. Hos oss er fokuset på bekken og barn.


Tverrfaglig spesialiserer vi oss på behandling av gravide , bekkenplager, spedbarn og barn. Vår visjon er et godt svangerskap og en god start på livet. Både malaria og tyfoidfeber er farligere for gravide enn ikke gravide , og infeksjon kan ofte føre til abort eller alvorlig sykdom og skade av fosteret. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Har du og partneren din endelig bestemt dere for å få barn , kan det være tøft når graviditetstesten nok en gang gir negativt utslag. Jordmor Henriette Haugeto ved Oslo Jordmor og kvinnesenter forteller at rundt hvert tiende par som ønsker å få barn , har problemer med å bli gravide. Barn , gravide og ammende bør ikke spise brun krabbemat.


Du kan få foreldrestipend i inntil uker, i uker før fødselen og uker etter. Foreldrestipendet tilsvarer basisstøtten, og hele beløpet blir gitt som stipend. Har du rett til forsørgerstipen blir stipendet større. For at barnet skal vokse og utvikle seg normalt i løpet av svangerskapet trenger det oksygen.


Oksygen blir transportert med blodet til mor og barn. Hvis en gravid kvinne røyker puster hun inn karbonmonoksi noe som fører til at både mor og barn får mindre oksygen. Nikotinet i tobakken gjør dessuten at blodårene trekker seg sammen, også. Brosjyrene er utarbeidet av en tverrfaglig gruppe i samråd med eksterne sakkyndige.


Forfattergruppen for Foreldre og barn -brosjyrene er en uavhengig gruppe, som lager brosjyrene på frivillig basis.

Andre trimester varer frem til uke 28. I tredje trimester, som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg. Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født.


Som gravid kan du spise nesten alt av skalldyr, som reker, blåskjell, hummer, kreps og scampi. Det er allikevel noen ting du bør holde deg unna, og her er oversikten fra Mattilsynet. Blåskjell: Spis det gjerne, men følg blåskjellvarsel fra Mattilsynet og husk god varmebehandling. Faren er algegift, bakterier, virus og miljøgifter. Menn over år og kvinner etter klimakteriet (overgangsalder) bør ikke innta for mye jern.


Symptomer på jernforgiftning er magesmerter, diare og oppkast og overdose fører til skade på slimhinne i magesekk og tarm. Små barn er særlig utsatt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg