fredag 26. mai 2017

Brystskjold såre brystknopper

Lei av lang kø på apoteket? Bestill brystskjold fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Bruk av brystskjold alene vil ikke hjelpe på årsaken til at du fikk sår , men noen kan oppleve lindring av smerten.


De fleste mødre opplever at brystknoppene blir såre de første dagene etter at de har begynt å amme.

Dette gir seg vanligvis i løpet av den første uken. Hos noen forblir brystknoppene såre , og ammingen oppleves som ubehagelig eller smertefull. Brystskjold kan avlaste såre brystvorter under amming. Det fungerer som en barriere mellom brystet og barnet, men fører til at brystet tømmes dårligere enn vanlig. Bør kun brukes unntaksvis og over få dager.


Ammeplaster, som Mepilex Transfer beskytter huden, lindrer smerte og behandler sår og rifter. Sår eller sprekker er en velkjent risikofaktor for bakteriell brystbetennelse (mastitt). Behandling For å behandle brystknopper som er såre er første prioritet å fjerne årsaken til det – det vil si rette på sugetaket.


Når det er gjort, så er det ofte slik at man fortsatt er sår i starten.

Ammehjelpen anbefaler for øvrig ikke bruk av brystskjold som et tiltak ved såre brystknopper , siden dette ikke løser problemet og bare kan gjøre vondt verre. I en periode med såre brystvorter kan håndmelking være et godt alternativ, slik at du selv velger hvor du skal ta tak og for å avlaste litt, tipser Tufte. Ja, mange opplever å bli såre i starten. Men mange blir også såre fordi de lar babyen die for lenge før melken er kommet skikkelig i gang. Såre og vonde brystvorter.


Det er vanlig å føle ømhet i starten av ammingen, men åpne sår er et tegn på at noe er galt. Den vanligste grunnen til såre eller vonde brystknopper er at barnet ikke har et godt sugetak, og at brystknoppen havner mot den harde delen av ganen i stedet for lengre bak der det er mykt. Beskytter såre eller sprukne brystvorter under ammingen. Formet slik at man får bedre hudkontakt med barnet.


Laget av ultratynn silikon. Utdrivningsrefleks Utdrivningsrefleksener det som gjør at morsmelken drypper eller renner ut av brystene. Utløsning av denne refleksen kan gjøres ved å rulle eller stryke brystknoppen forsiktig et par minutter, gjerne utenpå tøyet. Håndmelking Håndmelking kan avlaste såre brystknopper.


Hvis dette skjer, anbefales det å fukte innleggene med lunkent vann før de fjernes. Ammeinnlegg i papir kan derfor i seg selv forårsake såre brystknopper. Behandling av allerede såre knopper For å behandle brystknopper som er såre er første prioritet å fjerne årsaken til det – det vil si rette på sugetaket.


Den myke, fleksible silikonmembranen føles komfortabel mot huden og tilpasser seg brystene. Brystkjoldene er meget behagelige i bruk.

Luftehullene i skålens øvre del gjør at luften kan sirkulere gjennom skjoldet. Dette gjør at fuktighet ikke dannes og at såre brystvorter leges raskere. Hei, Jeg fødte for litt over en uke siden og fikk for noen dager siden beskjed av jordmor å prøve brystskjold for å bedre de såre brysvortene mine!


Det begynte å komme åpne sår og sprekker så jeg var på randen til å kaste inn håndkle! Men nå har jeg brukt skjold i noen dager og er allerede på bed. Du kan bruke brystskjold hele tiden mellom ammeøktene, men unngå å bruke dem i sengen om natten. Bruke Medela brystskjold.


Det kan forverre såre brystvorter. Medela brystskjold består av to deler: en myk, fleksibel silikonmembran som føles komfortabel mot følsom hu og et ytre skjold med ventilasjonshull som lar huden puste. Dersom du har flate eller innadvendte brystknopper , kan de etter en tid med amming ha blitt mer utadvendte og skjoldet kan være unødvendig.


Ved avvenning av skjold kan en legge til først med skjold. Etter at barnet har diet en stund og melken har begynt å renne, kan en koble barnet fra brystet og fjerne skjoldet. I mellomtiden kan du kanskje få hjelp av brystknoppbeskytterne våre, som lindrer og beskytter de såre brystvortene.


De populære varmeputene lindrer mot smerter i brystene, og kan få tette melkeganger til å åpne seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg