fredag 26. mai 2017

Reker til 6 personer

Hvor mye reker man skal beregne per person ? Så hvordan kan man være sikker på å ha nok reker til alle? En god tommelfingerregel er å ha rundt en 5gram reker per person , om du skal ha reker som eneste rett. Man kan tilsynelatende debattere hva som er riktig måte å pille reker på i det uendelige.


Og det er akkurat det vi har gjort.

Reker hører våren og sommeren til. Ingenting er vel bedre enn ferske reker med loff, sitron og aioli, men reker kan brukes i mange ulike retter. Skal du ha reker som eneste rett anbefaler vi å beregne 4gram per.


Litt mer hvis det er storspisere. Dette er hvis de ikke er rensket. Bruker loff og sitron til. Majones er vel også et must for de som liker det.

Finnes noe som heter sitronmajones, er visst nydelig på reker. Smak til med skall og saft fra sitron. Sitronmelisse og dill kan også brukes.


Tilbehør til reker 7: Rømme, pepperrot og blomkål. Kjør litt blomkål i en kjøkkenmaskin ( til det ser ut som couscous eller gryn). Forsøk en frisk hvitvin til. Vann og evt annet mineralvann. Ellers passer pils til reker.


Krabbepinner og kokt fisk kan også blandes i salaten. Skal HI ha spekemat til bør hun ha nok til alle, ellers blir det tomt før de som ikke vil ha reker når fram. Pastasalat var derimot en god ide.


Det koster ikke all verden, og passer som tilbehør til rekene også. Slik tiner du reker. Får du ikke tak i ferske reker er det ingenting i veien for å bruke frosne reker til rekelaget.


Da anbefaler vi å kjøpe inn disse dagen i forveien slik at de kan tine på aller best måte.

Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover. La dette tine langsomt i kjøleskap over natten. Det kommer helt an på hva slags vin du liker best. Jeg vil helst ha helt tørr hvitvin til reker og syns Casal Garcia Vinho Verde kan være et greit og billig valg.


Nå skal det sies at jeg foretrekker øl til skalldyr (bortsett fra til blåskjell), så jeg er kanskje ikke den som skal uttale meg for bastant. Hvor mange gram reker bør man beregne pr person , når reker er hovedretten? Brød og slikt kommer i tillegg. Totalt 7gram mat per person i gryter eller supper som hovedrett. Kombinasjonen av karakteristisk dill, syrlig sitron og søtlige reker skiller den fra andre rekesalater.


I tillegg til dill er det én ting til som er ganske typisk for Skagenrøre, nemlig ørretrogn. Det kan sløyfes, men det gir en deilig saltsmak til retten. Arrangementer, fest og uteliv: Hei. Skal ha en sommerfest i slutten av juni, og har tenkt å servere reker samt spekemat til de som ikke er så begeistret for reker.


Ribbe (med pølse og medisterkaker) 2g. Pinnekjøtt (tørrvekt) 4g (5g for storspisere) Pinnekjøtt (utvannet) 5g (6g for storspisere) Hel kalkun. Kalkunfilet eller stek. Til tyve personer beregner kokk Bård Greni tyve egg.


Knekk alle eggene i bollen og bruk godt med salt og pepper. Ha i fløte, rundt en desiliter. Koldtbord – per person. Beregn heller litt ekstra og kos deg med pålegg og salater neste dag, eller fordel det mellom gjestene.


Det meste kan man tilberede noen dager i forveien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg