fredag 12. mai 2017

Hverdagsmat til barn

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg!


Når vi lager middag til barn vil vi at måltidet både skal være mettende, sunt og næringsrikt. Dessuten er det viktig at det er noe som barna liker.

Dersom barna ikke spiser maten, så hjelper det ikke om den er aldri så sunn. Men det er ikke alltid like enkelt å vite hvilken middag som får tommel opp fra juniorene. Her er raske og rimelige middager som barna liker. Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer.


Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage. Her gir vi deg våre tips og oppskrifter på sunne og raske middager. Hva skal vi ha til middag?


Jeg er ingen kokk, men trives på kjøkkenet.

Det er ikke alltid like lett å komme på matretter som passer hele familien. Her samler jeg oppskrifter og ideer til hverdagsmat for barnefamilien og for dere som jobber med barn. Håper det smaker for. Hjemmelaget fiskegrateng er en ypperlig måte å få barn til å spise fisk på. Dette er en enkel og deilig makaroniform med strøkavring, hvit fisk og smakfull Norvegia-ostesaus.


Server gjerne med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør over. Fiskepinner er rask hverdagsmat. Prøv disse enkle måtene til å få barna til å spise opp alt. Så slipper du endeløs megling ved matbordet. Nylig var jeg hjemme fra jobb med sykt barn.


Disse dagene benyttes som regel til husarbeid eller andre forefallende gjøremål. Men denne dagen sa eldstemann til meg at jeg burde slappe av og kose meg med den som var syk. Min omtenksomme gutt.


Så da ble det sofakos og baking. Den syke elsker kanelboller så da ble det det. Dette er matbloggeres ultimate hverdagsmiddager som de aldri blir lei, og ofte griper til når de føler seg litt uinspirerte.


Alle har en middag som de spiser ofte, og nesten aldri blir lei av.

En hverdagsmiddag som er rask å lage, og hele familien er glad i. Dessert til forrett Elna Høyer-Dahl (41), redigerer og mamma til Hedda (3) og Elise (6): Hvis barna maser om dessert, kan de like gjerne få den som forrett. Så er vi ferdige med det. Grønnsaksuppen inneholder lettlagde kjøttboller som barna kan være med på å lage og masse deilige grønnsaker.


Bortsett fra at jeg feilberegnet litt på mengde mat til antallet voksne deltagere, var tilbakemeldingene av de var både overrasket over hvor raskt de lagde maten og hvor godt det smakte. Barn behøver tid til å lære seg å like mange forskjellige ting. Men mange barn spiser veldig mye forskjellig, så lenge det ikke er for sterkt på smak. Det hjelper ikke å skylde på at barna ikke vil ha grønnsaker eller fisk. Husk at barna ikke behøver å spise absolutt alt av det de voksne spiser.


SunnereBarn har utviklet en handleliste som viser sunne og gode produkter merket med Nøkkelhullet som er super hverdagsmat for aktive barn som skal vokse. Dette er produkter som er egnet til å bruke i barnehage og SFO. I TRINES HVERDAGSMAT finner du mine beste hverdagmiddager og hverdagsdesserter. Det er maten jeg serverer til min mann, mine barn , barnebarn, familie og venner, store som små. Her finner du spennende oppskrifter på kjapp, enkel, sunn og smakfull hverdagsmat.


De fleste rettene er ferdige på mindre enn en halvtime. Slik lager du kjapp og billig hverdagsmat. Med rødbetburgere kan du lett slenge sammen en kjøttfri middag til én. Middager du lager på under minutter.


Bak bloggen Fru Timian står tobarnsmor og matentusiast Marit Røttingsnes Westlie som begeistret formidler ukomplisert, ujålete og god mat. Etter hektiske år som markedsfører i hovedstaden flyttet hun til Østfold og gjorde engasjementet for god og enkel mat til en livsstil. Jeg lager gjerne 4-liter i slengen og fryser ne så har jeg til mange middager. Et tips er å fryse noe av sausen i små bokser.


Jeg kan da bruke sausen under ostesmørbrø i hvit saus, putte den i kjøttboller. Sausen er også topp til pizza og pasta, og til og med som alternativ til ketchup. Gratenger er ekstremt populært i vår familie. Dette er noe alle kan like, og det er lett å få barna til å like det selv når man bruker en del ulike krydder, forteller Tina – og tipser: – Bruk også gjerne litt ost til gratineringen for å gjøre retten ekstra smakfull, tipser Tina. Her kommer ukens forslag til meny mandag til fredag.


Og frister ikke disse deilige hverdagsrettene – så kan du alltids lene deg på Siris Matapp. Der finner du over 1forskjellige hverdagsmiddager du kan søke på i ulike kategorier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg