tirsdag 2. mai 2017

Statistikk over når fødselen starter

Jeg vet det finnes en ca statistikk over når de fleste føder i forhold til termin. Noen som har denne eller vet hvor jeg kan finne den? Eneste jeg vet er at det er omtrent som føder på termindatoen.


Når starter fødselen ? Av Trude Thommesen, jordmor. På slutten av svangerskapet vil kvinnen merke at sammentrekningene i livmoren øker, både i hyppighet og i varighet. Livmoren ligger i trening til fødselen. Magen synker litt ne det blir lettere å puste, og trykket mot bekkenet øker.


Fødselen inntrer i gjennomsnitt når svangerskapet har vart 2dager fra første dag i siste menstruasjon. Denne dagen kalles gjerne termin, men begrepet fødsel til termin omfatter en fødsel som finner sted mellom uke og 42. Normal fødsel er en komplikasjonsfri fødsel ved fullgått svangerskap av ett fullbårent barn i normal bakhodefødsel. Veldig få opplever å nedkomme akkurat på dagen for termin. Etter at vi har spurt våre brukere kan det se ut til at du mest sannsynlig ikke må gå hele tiden ut.


Det viser seg i form av en beskjeden slimete blødning, en såkalt tegning. Et annet tegn på fødsel er at hinnene som omslutter fostervannet med fosteret, brister. Fødte - SSB CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Om din fødsel blir sett i gang, bør du innstille deg på at det kan ta tid før fødselsriene startar og du føder.


Vårt publiseringstidspunkt for all statistikk er kl. Ved disse to tidspunktene er alle tabeller midlertidig utilgjengelige i opptil fem minutter. Tall som skal revideres vises som ‘. Statistikkbankens metadata oppdateres kl. Denne siden gir en bred framstilling av samfunn, natur og miljø på Svalbard med utgangspunkt i tilgjengelig statistikk og analyse.


Stort utvalg av Starter hos Boozt. Alltid gode priser! Kjøp Starter hos Boozt. Boozt har 6kvalitetsmerker og enkel retur!


Ved for tidlig fødsel er det mye som kan gjøres for å hjelpe barnet, avhengig av hvor tidlig fødselen starter. Hva skjer underveis i fødselen ? For noen er fødselen over på noen få timer, mens andre kan oppleve å være i fødsel i flere dager. Men selv om mange kunne ønske seg et fasitsvar med to streker under for hvordan fødselen starter , så er det nok ikke slik.


Du trenger ikke merke noe som helst. Noen aner ikke at fødselen er i gang før de kjenner sine første rier, mens andre merker at kroppen over lengre tid forbereder seg på det som skal skje, sier Ragna. Fødselslege Brook Steen forklarer at økt nedpress og smerter i korsrygg og underlivet er vanlige plager når fødselen nærmer seg. Trenden de siste årene har vært at fruktbarheten har gått ned blant kvinner i 20-årene og økt blant kvinner år og over.


Nå kan det se ut til at trenden med stadig flere fødsler blant de som er år og over , er i ferd med å snu, påpeker Andersen. Dødsfall under fødsel for et friskt barn ved termin er svært sjeldent i Norge. Nyere data viser at cirka en tredjedel av alle depresjonene etter fødsel starter under svangerskapet.


En depresjonsepisode oppfattes som å være relatert til fødsel hvis den begynner mindre enn seks uker etter fødsel , men erfaringsbasert kunnskap viser at kvinner har økt risiko for depresjon i minst seks måneder etter en fødsel. For kvinner i 20-årene har utviklingen vært noe annerledes enn for de over år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg