fredag 12. mai 2017

Navneloven

Stortinget vedtar, endrer og opphever Norges lover. This site won’t let us show the description for this page. Lokale forskrifter bestemmer private personer eller.


Lovens §§ og træder i kraft den 1. Da kan du sende melding om endring av navn til folkeregisteret.

Men du kan ikke ta et såkalt ”beskyttet etternavn” uten samtykke fra alle som allerede har etternavnet. Dagens navnelov er datert 7. Når foreldre skal gi navn til sine håpefulle små, kan det fort bli mye mas, det er mange hensyn som skal tas. Selv om dette ifølge navneloven ikke er tillatt i Norge, sier Utne det allikevel skal mye til før et slikt navn ikke blir godkjent. Mange kvinner velger bort slike navn når de gifter seg, og foreldrene velger det bort for barna.


Se ellers liste over norske etternavn, sorterbar alfabetisk og etter antall navnebærere. Dersom saken din godkjennes automatisk, vil navneendringen registreres umiddelbart.

I denne lov blev der for første gang åbnet mulighed for navneforandring. Arbeids- og velferdsdirektoratet må sende skjema i rekommandert brev eller ved bruk av elektronisk kommunikasjon dersom det er nytta ein betryggande metode for å sikre at skjemaet er mottatt. Efter loven kunne man én gang i livet få ændret sit efternavn mod betaling af kroner.


Reglerne for navne finder du i navneloven. Danmark er en kontrast til Norge når det kommer til etternavn. Mange beholdt et etternavn basert på et patronymikon, mens andre tok et gårdsnavn eller navn fra annen geografisk tilhørighet som slektsnavn, en praksis som ble stueren med nasjonalromantikken. Begge disse typene etternavn er vanlig i Norge i dag.


I tillegg kan man ha mellomnavn. Alle navn som kan tas som etternavn, kan også tas som mellomnavn. Nå skulle alle ha et fast etternavn og det var ikke lov å. Hvilke navn kan endres? Du kan endre både fornavnet, mellomnavnet og etternavnet ditt.


Har du fylt år kan du endre dette uten at foreldrene dine må godkjenne det. Er du under år, må den eller de som har foreldreansvaret for deg samtykke i navneendringen. Navneloven Endre navn.

Man bør derfor tenke seg godt om før man velger slike navn til seg selv, men det er selvfølgelig også noen som ønsker veldig utradisjonelle navn og skifter navn nettopp av denne årsaken, sier Ihlebæk. Dersom navneendringen gjelder et barn over år, må også barnet selv samtykke. Med den nye navneloven som trådte i kraft 1. Det krever imidlertid en navneendring som søkes via kirkekontoret i sognet hvor man er bosatt.


I denne artikkelen fra vår samarbeidspartner Paragrafen. Tilbake til toppen. Vi bryr oss om ditt personvern. SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg