onsdag 31. mai 2017

Pinnekjøtt hvitløk

Pinnekjøtt hvitløk

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Smak til med pepper, salt og kraft fra pinnekjøtt. Rens hvitløk og sjalottløk. En annerledes oppskrift på julemat. Brandade er en fransk spesialitet, laget som en luftig puré laget på klippfisk, fløte, potet og hvitløk.


Her har vi byttet ut klippfisken med pinnekjøtt. En smaksfull og artig innslag til juletapasen eller som en liten forrett i juleselskapet. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Varm potetene i fløten.


Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt , og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes. Finhakk hvitløken og bland den i crème fraîchen. Smør den utover bunnene og strø over osten.


Pinnekjøtt hvitløk

Skjær rødløken i tynne skiver, riv pinnekjøttet i mindre biter og fordel det utover pizzaene. Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Pinnekjøtt er julemiddag for mange. I første episode inviterer Eyvind venner til pinnekjøtt á la Hellstrøm, en folkets favoritt.


Denne tradisjonsrike retten serveres med kålrabistappe, ringerikspoteter og smørsaus. Her er oppskriften på pinnekjøtt á la Hellstrøm. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking. Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3.


Det er enkelt å lage pinnekjøtt. Her får du oppskriften – og hjelpen – du trenger! Her er en kort beskrivelse for hvordan du damper pinnekjøttet til julemiddagen eller annet festlig lag. Husk å vanne ut pinnekjøttet på forhånd.


Stadig flere nordmenn setter pinnekjøtt på bordet når julekvelden kommer. Tilsett den sursøte sausen under omrøring. Ifølge kokebokforfatter Jørgen O. Grann er den tradisjonelle norske retten et utmerket utgangspunkt for grillen: - Jeg har hørt at spareribs opprinnelig var av lam eller sau, ikke gris som brukes i dag.


Pinnekjøtt hvitløk

Dette er en oppskrift på klassisk pinnekjøtt med rotmos, vossakorv og poteter. Vi forteller deg hvor mye vann du trenger, hvor lenge kjøttet skal dampe, hvor mye du skal beregne per person, samt noen gode tips til ekstra smak. Klikk også for å se film. Du kan også prøve pinnekjøtt i en god tomatsaus med hvitløk , sjalottløk og frisk basilikum.


Sammen med kålrabistappe kan pinnekjøttet legges på små skiver rista loff,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg