tirsdag 23. mai 2017

Hasselbakte poteter med parmesan

Hasselbackpoteter er en smakfull og delikat måte å servere poteter på. Supertnbsp;tilbehør til alle typer stekt kjøtt. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.


Legg gjerne en tresleiv el. Sett potetene i en smurt ildfast form, pensle dem med smør og strø over krydder og tørket kavring. Ha potetene i en ildfast form.

Pensle dem med smeltet smør og krydre med salt og pepper etter smak. Stek dem i ovn på 2°C i ca. Ta ut formen og pensle på mer smør. Med eller uten skall. Skallet gir også god smak, men velg nypoteter eller andre poteter med tynt skall.


Dessuten bør du velge poteter som er like store. De skal i ovnen på samme tid og de skal serveres samtidig. Men det er ikke vanlige bakte poteter denne gangen.

Pensle potetene med olivenolje og krydre med salt og kvernet pepper. Dytt noen urtekvaster ned litt her og der og et lite laurbærblad om du vil bruke det også. Dryss over havsalt og pepper og rikelig med finrevet parmesanost.


Bak i ovn på 2grader i minutters ti stek potetene like lenge samtidig. Anrett lakseskiver, potet , grønnsaker og bakte tomater på tallerkenen. Dekk et stekebrett med bakepapir. Dryss deretter parmesan , hakket rosmarin og litt flaksalt over. Bland alt godt, slik at olje, ost og rosmarin blir jevnt fordelt.


Denne oppskriften på hjemmelagde hasselback poteter er enkel og passer perfekt som tilbehør til både fisk og kjøtt. Knuste poteter med hvitløkssmør og parmesan. Har du lyst på noen ekstra digge poteter til grillmaten? Her kan du gi restepotetene et nytt liv med herlig hvitløksmør og parmesan. Hasselbakte poteter er enkelt å lage, og blir et fristende tilbehør til de fleste kjøttretter, særlig når de har fått følge av noen fedd hvitløk inn i ovnen.


Den kan brukes til det meste og kan tilberedes sammen med ingredienser som setter en ekstra spiss på middagen. Ja, ja jeg vet godt at de egentlig ikke kalles hasselbakte poteter , men hasselbackpoteter. Jeg, og mange andre jeg kjenner kaller dem dog for hasselbakte poteter.


Skjær hvitløken i tynne skiver og ha dem innimellom noen av potetskivene (et par skiver hvitløk pr. potet ). Strø over parmesan mot slutten av steketiden.

Finn på noe nytt med potetene dine! Prøv for eksempel ovnsbakte poteter med urter, hvitløk og parmesan , servert med en enkel rømmedip. Ikke er de vanskelige å lage og ikke tar det mye tid heller. Og så finnes det noen dukker opp fra glemselens enorme rike.


Og denne gangen var det hasselbackpoteter. Når de kommer ut fra ovnen kan du med en gang fornemme hvordan det blir å spise de sprø, herlig potetene som blir så fabelaktig gode med noen enkle grep. Bakes på 2grader i omtrent minutter.


Poteten skal sitte sammen i bunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg