mandag 20. oktober 2014

Eggeplomme næringsinnhold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Næringsinnholdet i egg er bra. Egg er samtidig ikke like sunt for alle. Egg inneholder ikke vitamin C, fiber eller plantesteroler. Av de mindre ønskelige stoffer inneholder egg mye kolesterol og omega-fettsyrer.


Ett egg veier omtrent - gram.

Den består i stor grad av kolestrol i form av fett. Hvis du har eggeplommer til overs etter matlaging, kan du for eksempel lage hjemmelaget bernaise eller aioli. Eggeplommen ligger i eggehviten. Mens 1gram eggeplomme inneholder 3kalorier, inneholder 1gram eggehvite kalorier, ifølge Matvaretabbelen.


Kaloriene skyldes i stor grad innholdet av fett. Kcal i 1gram produktet. En del av vitaminene er fettløselige, og eggeplommen har et høyt innhold av de fettløselige vitaminene A, D og E. I tillegg til disse fettløselige vitaminene, har en eggeplomme et høyt innhold av vitamin B B1 folat, jern, sink, selen og fosfor.


Egget har en viktig rolle i et variert kosthol da det bidrar med mange av de næringsstoffene som vi trenger.

Egg har et høyt innhold av mange ulike næringsstoffer. Ja, eggeplommen inneholder kolesterol, men dette betyr lite, om noe, for blodets kolesterolinnhold. Det er helt andre matvarer, de med høyt innhold av mettede fettsyrer, som øker kolesterolet i blodet slik at det kan bli en helserisiko. Sjekk matvarer du lurer på ved å gå inn på matvaretabellen. Den er rik på jern, fosfor, kalium og magnesium.


Når det gjelder vitaminer kan du finne følgende i eggeplomma : A, E, B B1 B B2ogB1. Fettet i eggeplommen kalles lecitin, og det er lecitinet som gir egget sin emulgerende effekt. En av grunnene til at en del velger bort eggeplommen , er at det er her nesten alle kaloriene sitter.


Denne flotte egenskapen kan vi dra nytte av når vi lager majones av eggeplommer og olje, eller når vi lager béarnaisesaus av oppvarmede eggplommer tilsatt syre (hvitvin eller sitronsaft) og spedd med smeltet smør. Høyt kolesterol i blodet, øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. En eggeplomme inneholder kolesterol, noe som er grunnen til at vi tidligere ble rådet til å begrense inntaket av egg. I dag vet vi at det kolesterolet vi får gjennom egg og annen mat, har minimal betydning for blodets kolesterolinnhold.


Treningsforum er Norges største side om trening og kosthold for alt om kraftsport, som bodybuilding, fitness, strongman og styrkeløft. Daglige artikler og oppdatert informasjon. Nå tenker jeg eggehvite i stk ren eggehvite og stk ren eggeplomme , samt et helt egg. BufretLignendeSjekk næringsinnholdet og innholdet av andre stoffer i egg!


I eggehviten er det litt næring, men den kan ikke måle seg med eggeplommen. Nortura PROFF er Norges ledende leverandør av kjøtt og egg til storkjøkkenmarkedet.

Når høna spiser dette, blir eggeplommen gul nok for nordmenn. I dagene før påske havner millioner egg i norske handlekurver. For å få plommen gul nok for nordmenn, puttes det alt fra maisprotein og ekstrakter fra fløyelsblomster og paprika til kunstige fargestoffer i fôret. Skille eggeplommer og eggehviter - ja det er det mange som strever med.


De fleste har prøvd de ulike metodene: - Knekke egget (så godt det lar seg gjøre) på midten og forsøke å helle av eggehvitene - for så (forhåpentligvis) å sitte igjen med plomma.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg