fredag 17. oktober 2014

Blødning under samleie behandling

Blødning under samleie. Opplysningene som gis på lommelegen. SVAR: Hei jente 20! Smerter ved samleie og blødning ved samleie har sannsynligvis to forskjellige mulige forklaringer.


For å ta det med blødninger først, så er det veldig rart at du får blødning i opphisselsesfasen, altså før inntrengning.

Det kan jeg ikke forklare, men blødning under samleie er ikke uvanlig. Det skyldes som oftest blødning fra. Slimhinnen i skjeden blir da tynnere og tørrere, noe som kalles vaginal atrofi. Tørrheten kan forårsake symptomer som sårhet, kløe og smerter ved samleie.


Det finnes behandling mot disse plagene. Samleie og prevensjon. Noen kvinner kan blø litt etter et samleie. Når bør i så fall lege oppsøkes?

Man skal ikke blø i forbindelse med samleie. Celleforandringer, polypper, infeksjoner og muskelknuter kan gjøre at man blør, derfor er det. Utover det kan rifter oppstå om man ikke er fuktige nok i underlivet under samleie. Men dette unngår man enkelt ved å bruke glidemiddel som er egnet for enten vaginal eller analt samleie. Dersom du får blodig utflod eller blødning fra skjeden etter overgangsalderen.


Hvis lokalbehandling med østrogen ikke hjelper mot tørrhet og svie i skjeden etter 3-ukers behandling. Hvis du får blødninger under samleie. Kilder: Norsk Helseinformatikk (NHI), leverandørinformasjon. Det kan være flere årsaker til at du begynner å blø sent i svangerskapet, og ofte finner en ikke noen klar årsak til at en blødning oppstår.


Jeg bare lurer på om det er normalt å begynne å blø fra vagina under et samleie ? Noen som vet hva som er grunnen til dette? Jeg har vert sammen med kjæresten min i et halvt år, og vi har ofte sex. Men i det siste har jeg begynt å få plutselige blødning. Bortsett fra om man får rifter, er det ikke normalt å blø etter samleie.


Småblødninger eller menslignende blødning hos jenter etter samleie , og utenom menstruasjonsperioden, kan dette være tegn på kjønnssykdom, og det er anbefalt at du tester deg (se under her). Noen ganger kan det oppstå infeksjon i operasjonssåret.

Om såret vesker, må du rense det. Utstyr til dette kan du kjøpe på apoteket. Om infeksjonen ikke går over etter en uke med behandling , eller infeksjonen blir verre, bør du ta kontakt med sykehuset. Du kan få blødning fra skjeden de første dagene, dette er normalt. Utfloden har ofte en karakteristisk fiskeaktig lukt, og lukten forsterkes etter samleie når sæden, som er basisk, blandes med mikroorganismer fra skjeden.


Medisinsk behandling med metronidazol, som tabletter eller stikpiller i skjeden, har god effekt på symptomene. BV er ikke en seksuell overført sykdom, og partneren skal derfor ikke behandles. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Vanligvis gir det blødning med smerter og klumper så de fleste skjønner selv at dette er en spontanabort. Hvis man er i tvil om man har abortert tidlig i svangerskapet, kan man måle HCG i blodet med to dagers mellomrom. Spontanabort med svært kraftig blødning kan føre til innleggelse på sykehus, men dette er sjelden.


Mange kvinner er så plaget av tørrhet i skjeden at det påvirker livet deres negativt. Særlig påvirker det sexlivet deres negativt, og mange opplever ofte smerter under samleie. Etter positiv graviditetstest er sjansen for at alt skal gå bra stor, og den øker for hver dag og uke som går.


Dersom det tas ultralyd i forbindelse med blødning i første trimester, og den viser et levende foster, er sjansen for overlevelse svært høy. Ved blødning sent i svangerskapet trengs umiddelbar behandling for å sikre at alt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg