onsdag 22. oktober 2014

Periodisk feber voksne

Treff andre voksne på møteplassen for oss over 4 og år. Periodisk feber -syndrom er en tilstand hos barn med regelmessig forekomst av høy feber med ca. Utenom feber foreligger ofte ulike symptomer eller en kombinasjon av følgende: smerter i hals, mage-området, ledd og muskler, hodepine, utslett og hovne lymfeknuter.


For de fleste barna med periodisk feber -syndrom kommer feberepisodene med intervaller på – dager, mest typisk er dager, og hvert barn har ofte et svært regelmessig mønster. Basisoplysninger Definition1.

Er en tilstand som debuterer hos børn i 2-års-alderen med regelmæssig forekomst af feber med ca. Feber uten symptomer hos voksne. Imidlertid er fraværet av symptomer skremmende, siden det er umulig å umiddelbart bestemme årsaken til denne tilstanden.


Som du kanskje tolker ut ifra navnet, så er periodisk faste et spisemønster der du faster i enkelte perioder om dagen eller uken. En av de vanligste formene for periodisk faste i Norge er 5:dietten hvor du har et veldig begrenset kaloriinntak to dager i uken. Hvad er periodisk feber -syndrom?


Det hyppigste periodisk feber -syndrom kaldes også PFAPA (periodic fever, aphthous stomatitis, pharyngitis, cervical adenitis).

Det er en sygdom, der rammer børn. Den viser sig ve at barnet har perioder med feber , der kommer regelmæssigt med ca. Kilde: Spesialist i Allmennmedisin hos Din Lege AS, Andreas Fismen. Hos voksne kan smertestillende medisin dempe muskelsmerter og senke temperaturen litt. Ta i så fall medisinen regelmessig, slik at temperaturen ikke hopper opp og ned - det er ubehagelig å skifte mellom å fryse og svette.


Du vil også ha det bedre om du holder deg i ro. Kroppen har behov for hvile for å bekjempe sykdommen. TRAPS- TNF reseptor-assosiert periodisk syndrom. Barn er mer utsatt for infeksjoner og har oftere feber enn voksne.


Infeksjoner er imidlertid ikke alltid årsaken til gjentatte feberepisoder hos barn. Barn som har regelmessige, korte og selvbegrensende feberepisoder kan ha et periodisk febersyndrom. Dette er da, med jevne mellomrom, barna får kramper, kvalme og magesmerter, og oppkast.


Deres ansikt er ofte svært blek eller spylt som om de har feber (men de vanligvis ikke har feber ). Dette forekommer oftest hos barn fra til år gammel, da ofte går unna. Men de fleste barn med mage migrene blir voksne med klassiske migrene.

Mer sjeldne årsaker til feber kan være heteslag, ved hjerneskade eller malign hypertermi. Når en voksen har feber uten symptomer, er det alltid bekymringsfullt fordi temperaturen, som en av kroppens reaksjoner, ikke oppstår fra bunnen av. Når temperaturen stiger, øker også kroppens behov for oksygen (surstoff) og væske. Når du har en infeksjon - for eksempel en forkjølelse eller influensa - er det bra med litt feber.


Tar du febernedsettende, risikerer du at det tar lengre tid å bli frisk. Sjukdomen debuterar oftast hos barn under års ålder, men även äldre barn och vuxna kan insjukna. PFAPA står for Periodic Fever Adenitis Pharyngitis Aphthosis. Dette er det medisinske begrepet for gjentatte anfall av feber , hevelse av lymfeknutene på halsen, sår hals og sår i munnen.


PFAPA rammer barn i småbarnsalderen, oftest med debut før års alder. NLRPassocieret periodisk feber er en genetisk sygdom. Det ansvarlige gen kaldes NLRP(eller NALP-12). Dette gen har betydning for de inflammatoriske signaler.


Patienter med ændringer i genet oplever gentagne episoder med feber ledsaget af en bred vifte af symptomer som fx hovedpine, ledsmerter, ledhævelser eller hududslæt. Hvis du har høj feber , men gerne vil læse, høre radio og eller se TV, er du ikke alvorligt syg. Du kan derimod være alvorligt syg, hvis du helst vil ligge i sengen hele dagen uden at foretage dig noget, selvom du kun har let feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg