onsdag 29. oktober 2014

Eplekake med nøttetopping

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Saftig gulrotkake i langpannekake. Det er sesong for blåbær. Prøv vår deilige oppskrift i dag. Den perfekte sjokoladekaken.


Se oppskriften her.

Vi har en stor kasse på den ene hylla som bruker å være mer eller mindre full av frukt. En mektig nytelse med marinerte eplebiter og sprø nøttetopping. Denne kaken kombinerer to vinnere på kakebordet, eplekake og ostekake, til en uforglemmmelig smaksopplevelse. Vær obs på at kaken tar lang tid å lage. Steketiden er over to timer på lav varme, og etter dette skal kaken avkjøles i to timer eller til dagen etter.


Oppskriften er innsendt av Louise Brunborg-Næss som bidrag i. En deilig røre med havregryn og hasselnøtter blir deilig topping på disse eplemuffinsene. Eplemuffins med nøttetopping Eplemuffins med havre- og hasselnøttopping.

Deilig eplekake med nøttetopping. Over til dagens oppskrift. Denne eplekaken er litt annerledes og usedvanlig god. Ikke så søt, veldig saftig og med karamelliserte nøtter og epler på toppen. Herr Bolle sa faktisk at det var den beste kaken han hadde smakt.


Kanskje han også hadde våknet og bestemt seg for at alt skulle være fabelaktig i dag? Sett ovnen på 1°C. Smør en illfast form godt med smør, og legg epleneskivene oppi. Ha resten av sukkeret i en liten kjøkkenmaskin sammen med vaniljesukker og smør (du kan også røre med en sleiv). Hadde det ikke vært beleilig å kunne lage en forførende eplekake eller en frisk iskrem som komplimenterer den deilige vårfølelsen med ett og samme produkt?


Vennligst la dette feltet stå tomt. Få nyheter og oppskrifter rett i innboksen din! Meld deg på nyhetsbrevet her! Ditt navn og e-post vil aldri bli publisert eller delt med andre. Jeg er ikke noen stor tilhenger av butikkgratenger siden det er en minimal prosent med fisk i de fleste av dem, derfor er det best å lage gratengen selv.


Basisen er fisk, pasta og en saus basert på melk. Restene kan du fryse, så har du deilig fersk kake å by på når du plutselig får gjester.

Eplekake med søt nøttetopping En eplepai med det lille ekstra, for nøtter passer ypperlig til epler. Da blir ofte en hurtigvariant med kakemix løsningen. Jeg har tidligere laget gulrotkake av lavkarbo kakemix.


Denne gangen ble det krydderkake med topping av samme. Laksegrateng med sprø Nøttetopping -1. God gammeldags Eplekake på Epledagen 17. Dette er den PERFEKTE oppskrift for deg som er ute etter myke og saftige Brownies med skikkelig god sjokoladesmak! Her kan du rendyrke sjokoladesmaken, for Browniesene er helt uten nøtter, rosiner eller annet forstyrrende mikkmakk.


Kaken er så enkel å lage at det som regel er denne varianten av Brownies jeg tyr til hvis jeg skal lage noe godt på impulsen. Grillet rabarbradessert med nøttetopping. Rabarbra og jordbær toppet med et sprøtt lokk av nøtter serveres med pisket krem eller iskrem. Sverre Sætre griller dessert i Sommeråpent.


Sjokolademuffins med nøttetopping Disse laget jeg for en tid tilbake. Kort fortalt Merkevaren Helios har Norges bredeste utvalg av økologisk og biodynamisk dyrket mat og drikke. Helios tar vare på den gode smaken og viser omsorg for naturen og oss mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg