torsdag 2. oktober 2014

Foreldresamtale barnehage hvor ofte

Mange barnehager gir tilbud om samtaler ut over de planlagte foreldresamtalene gjennom et barnehageår. Les mer om samarbeidet om boka Sjå mangfaldet vårt! Du må ha hatt barnet i en veldig spesiell barnehage hvis det er dette som tas opp på en foreldresamtale. Ting som manglende merking og klær er jo sånn som skal tas opp fortløpende, og å gå i forsvarsposisjon eller tror en får barnevernet på seg av sånne ting er ganske paranoi her sikter jeg ikke kun til ditt innlegg men også andre i tråden. OVERGANG BARNEHAGE - SKOLE:-førskoleopplegget i barnehagen -blyantgrepet-ev.


Et spørreskjema til bruk i foreldresamtale for å kartlegge barnets bruk av morsmål.

Vurdering av verktøy som brukes til å kartlegge barns språk i norske barnehager. Barnets språkhistorie. Spesialpedagogikk, 08. Med samarbeid menes regelmessig kontakt, hvor både foreldre og personalet kan gi hverandre informasjon.


Jobb med triangulering. Bruk god tid på tilvenningen. Tre dager er ofte for lite. Høysensitive barn har gjerne behov for mer søvn og hvile.


Samtalen med foreldrene gir læreren gode muligheter til å bli bedre kjent med eleven.

Dette er informasjon som kan gi et godt grunnlag for tilpasset opplæring for eleven. De skal samarbeide med barnehagen og følge opp og støtte opp om barnehagens arbeid hjemme. For å lykkes med dette trenger foreldrene å involveres sterkere i det forebyggende arbeidet. Høringssvaret nedenfor vil ta utgangspunkt i foreldrenes rolle i samarbeidet med barnehagen. Får du nok informasjon om barnet ditt fra oss?


Lytt til foreldrenes ønsker og behov. Min erfaring er at det ofte ikke skal mer til enn en ordentlig informativ samtale, der jeg forteller om hva og hvorfor vi gjør det vi gjør, for å oppklare misnøye og misforståelser, sier Frode. Hva gjør du hvis dette stikker dypere?


Da setter jeg av tid til en foreldresamtale. Her blir ulike temaer med foreldrene tatt opp. I fjor refererte barnehage. Foreldremøter avholdes to ganger i året. De fant at det flere timer etter at et sykt barn har lekt seg ferdig i barnehagen , er fare for at et frisk barn som leker med den samme leken smittes av influensa.


Tar ofte selv initiativ til kontakt og samarbeid. Enhver foreldresamtale kan for dem oppleves som. Litt også fordi det er ikke alltid så god kommunikasjon mellom oss og barnehagen. Men det er sikkert ikke så lett å skrive i hvert eneste barns bok eller noe hver dag. Vi tilbyr foreldresamtale med nye foreldre før oppstart eller kort tid etter at barnet har begynt i barnehagen.


Ellers blir alle invitert til en foreldresamtale i løpet av barnehageåret.

I barnehagen har man jo mange barn i samme aldersgruppe og man ser jo korleis den enkelte er i forhold til dei andre på samme alder. Viss man i foreldresamtale berre skulle sitte og seie det som er bra, så ville eg heller stussa og trudd at dei ikkje våga å vere ærleg med meg. Fordi foreldrene har hovedansvaret for oppdragelsen av sine barn, er barnehagen forpliktet til å la foreldrene medvirke i spørsmål som angår barna. Som den profesjonelle aktøren i samarbeidet er barnehagen ansvarlig for å legge til rette for et barnehage -hjem samarbeid med alle foreldre.


Den norske barnehageloven slår fast at barnehagen skal arbeide i nær forståelse og samarbeid med hjemmene. Mye psykologisk kunnskap ligger til grunn for hvordan barnehagene i dag arbeider med å skape tilknytning og trygghet for foreldre og barn. Det er bydelene som er ansvarlige for å gjennomføre tilsynet med barnehagene.


Tilsyn kan føres gjennom skriftlig dokumentasjon fra barnehagene og gjennom tilsynsbesøk i barnehagen. Det er ikke bestemt hvor ofte og hvordan tilsynet skal gjennomføres. Hvis barnet ditt går i en kommunal barnehage er det kommunestyret som fastsetter satsen for kost, mens det i private barnehager er egne bestemmelser for dette. Hvem som eier barnehagen kan derfor ha betydning for hvor godt mattilbud barnet ditt får. PPT, ønsker vi også ofte at barnehagen har med relevant kartlegging.


Språkkartlegging av flerspråklige barn med TRAS: Det kan være lurt å bruke observasjonsskjema uten aldersinndeling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg