fredag 31. oktober 2014

Hvordan danse vals

Store Norske Leksikon) Vals er den vanligste dansen som finnes. Se først på filmen om hvordan du kan begynne. Prøv å få det til å passe sammen med en annen. Når dere får til å danse sammen kan dere prøve å gå rundt mot høyre (medsols) slik de gjør på filmen.


Dansen er av østerriksk opprinnelse, og den ble utformet på grunnlag av den mellomeuropeiske dansen ländler. Valsen spredte seg til det øvrige Europa ca.

Hastigheten på de seks trinnene telles av en langsom skritt og to raske skritt. Lærer vals før bryllupet. Med bryllupssesongen i anmarsj, ønsker flere å lære seg hvordan man danser brudevalsen før den store dagen.


Vals er en såpass rolig dans , flytende og rolige fine bevegelser, og da er det viktig med balanse. Stå på en fot og kjenn hvordan du kompenserer for å holde balansen. Der findes forskellige teorier om valsens oprindelse, men den antages generelt at have sin baggrund i sydtyske og franske danse som f. Mange lurer på hvor lenge man skal danse brudevals alene på gulvet før gjestene kommer inn og danser sammen med dem.


Det vanlige i følge norsk tradisjon, er at brudeparet danser ca halve sangen på egenhån før de andre kommer inn på gulvet. Etterpå skal man danse en vals eller annen dans med sigerforeldre og foreldre.

Man bør starte med å lære brudevals til mnd før den store dagen. Når man lærer å danse trenger kroppen tid til å huske bevegelsene og hvis man lærer seg brudevals god tid i forveien vil trinnene sitte i bena. Har man først lært seg å danse kan man det for livet. Skal jeg velge engelsk vals eller wiener vals som brudevals? Det er populært i hele Europa og USA , spesielt på formelle sosiale arrangementer.


Her er noen moderat enkle trinn for å ha deg som valset på danse floor. Det er en dans i tre kvart ti den kjente en-to-tre rytme. Hvordan vals Omtrent alle kan lære å danse vals.


Engelsk vals er en pardans i ¾ dels takt. Den er én av de fem standarddansene i selskapsdans. Se valsen fra semifinalen av Skal vi danse lørdag 11.


Helene Olafsen (27) og partneren Jørgen Nilsen (27) fikk poeng av dommerne. Før en kollega spurte meg hvilken vals vi skulle danse til i bryllupet har jeg ikke tenkt på at sangen faktisk må være en vals (!). I dag skal vi begynne å bygge en vals , og grunnmuren – den heter grunntrinn. Vi skal gå nøye igjennom dette i dag. Wienervals er den fejende flotte vals , man forbinder med store baller som f. Kurs i vals i Oslo.


Vals er en meget populær dans i tretakt som danses i mange forskjellige sammenhenger.

Kanskje du må øve inn en bryllupsvals eller er bedt på ball? Her finner du kurs i vals for både nybegynnere og viderekomne, barn og voksne. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner noe som passer for deg.


Dans er en selvstendig og mangfoldig kunstart. Dans kan også være en del av et skuespill, en musikal, et innslag i en revy eller en del av en opera eller operette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg