mandag 6. oktober 2014

Stuffing kalkun nøtter

Grovhakk nøtter og frukt. Fres det deretter lett i stekepanne med litt smør, i omtrent fem minutter. Bland sammen brø nøtter og frukt i en stor bolle. Smak til med salt, pepper og grovhakket persille. Server brødstuffingen ved siden av helstekt kalkun og kylling.


Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av. Ulempen med å fylle kalkunen med stuffing er at det kan være litt vanskelig å forsyne seg.


For å gjøre det enklere for gjestene, anbefaler vi ofte å steke stuffingen i en form ved siden av, eventuelt mens kalkunen står og hviler etter steking, sier Løvbrette. Tilsett leveren og stek videre i 2-minutter. Hakk opp leveren og bland det inn i medisterfarsen sammen med tørket frukt, nøtter og urter.


Smak stuffingen til med salt og pepper. Steking: Forvarm ovnen til 1grader. Er kalkunen fylt må du beregne ca.

Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Helstekt kalkun til jul og nyttår med farsestuffing Best smak får du hvis du steker den med lav varme og lang tid slik at den får steke helt gjennom. Spesielt viktig er det når kalkunen er fylt som her. Kalkun får du kjøpt fra til kilo. Store kalkuner bør du bestille på forhånd.


Selv de største går fint inn i en vanlig stekeovn. Tin kalkunen på et kjølig ste helst i kjøleskap. Det tar døgn å tine en middels stor kalkun. Kok kraft på innmaten som ligger i en plastpose inni fuglen.


Fyll kalkunen eventuelt med stuffing. Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger. Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking.


Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Farsen er med på å drøye kalkunen. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.


En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Vi har oppskriftene!

Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Bland brødet sammen med svisker, akevitt, løk, flesk, epler, nøtter og urter.


Så jeg la meg på sofaen og sov i tre timer. Og spiste litt nøtter og la meg i sengen og sov tre timer til. Imens har Jon, som jeg nok har blitt smittet av, hatt hjemmekontor og snekret sammen en litt lettere versjon av Verdens Beste Stuffing , som vi (ehhh han) laget på nyttårsaften.


Ekspress- kalkun med verdens enkleste stuffing for deg som ikke vil begi deg ut på helsteking av kalkun. En saftig og nydelig rullade som kombinerer smaken av salt italiensk pølse og søte tranebær. Det er Verdens Beste Stuffing.


Tips: Salsiccia kan erstattes med 1g grov medisterfarse, krydre farsen litt ekstra med 1-ss hakkede urter som salvie, rosmarin eller estragon. Har du ikke friske urter kan du bruke tørkede. Pensle kalkunen med smeltet smør tilsatt salt og pepper.


Stek kalkunen til den medfulgte proppen stikker ut eller steketermometeret ditt viser 70–ºC. Stuffingen kan du velge om du vil steke inni hulrommet i kalkunen eller i en egen form, den siste halvtimen. Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg