onsdag 8. oktober 2014

Bacon i ovn 200 grader

Lagervarer leveres neste virkedag. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Finn laveste nettpris her. Så setter du platen i ovnen på 2grader i minutter, mens du koker kaffe og dekker bordet.


LES OGSÅ: Ikke spis for mye rødt kjøtt.

Alt du trenger gjøre er å sette ovnen på 2grader , legge et bakepapir på stekeplaten, og plassere baconskivene fint ved siden av hverandre. Siden stekeplaten er større enn stekepannen din, får du stekt mer bacon på én gang, og alt blir ferdig samtidig. Slik steker du bacon i ovn Å steke bacon i ovn er perfekt når du skal lage mye på en gang og vil unngå stekesprut. Stekes i 5-minutter på 2grader varmluft.


Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over-og undervarme. Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå! Kom pladen ind i forvarmet ovn ved 2grader – varmluft.

Baconstykkerne skal bage i cirka minutter, men ønsker du dem mere brune, ja så giver du dem selvfølgelig bare et minut eller to mere. Pas dog på med ikke at overstege baconskiverne. Dekk et stekebrett med aluminiunsfolie og brett opp langs kantene rundt hele. Sett lanpannen midt i ovnen og stek til foretrukket sprøhet. Om du ønsker det så kan du drysse litt salt og nykvernet pepper.


Det kommer ofte an på kvalitetet og type bacon om det er nødvendig. Noen drag med pepperbøssen og saltkorn spandere jeg av og til. Ovnen skal have en temperatur på 2grader.


Du kan forvarme ovnen , og så er stegetiden typisk i underkanten af minutter. Hold øje med din bacon , så den ikke bliver for sprød for hurtigt. Lei av det spruter fett når du steker bacon i stekepanna? Fordel baconskivene utover.


Forvarm stekeovnen til 2grader. La det være litt mellomrom mellom hver skrive. La stå midt i ovnen ca.


Læg herefter et stykke bagepapir ovenpå bacon -stykkerne – og stil pladen i ovnen ved ca.

Hvad angår stege-tiden er det en god ide at prøve sig frem. Smag og behag er nemlig forskellig hvad angår hvor meget bacon skal steges. Nogle vil have deres bacon lidt blød i det – andre fortrækker den nærmest forkullet.


Surr skiver bacon rundt hver laksefilet. Sett formen i ovnen på 2grader og stek i 15–minutter. For å få baconet sprøtt setter du formen under grillen i 1–minutter før du tar formen ut av ovnen. Steketiden avhenger litt av tykkelsen på baconet og selvfølgelig hvordan du vil ha det – sprøtt eller litt mykere.


Jeg bruker bacon fra Grøstad gris, som er små, men veldig gode. Før stekte jeg bacon i stekepanne i mye fett, men har funnet ut at den aller beste metoden er å bruke stekeovn. Baconskivene blir sprø og perfekt stekt på til minutter med termostaten på 180- 2grader. Jeg legger baconet på en stekeplate kledd med bakepapir og setter platen midt i ovnen.


La de ferdigbakte potetene avkjøles litt, før de deles i to på langs. Bruk en skje og skrap ut det meste av potetmassen, pass på at skallet holder seg helt. Plasser skallene i en ovnsform. Surr skivene med bacon rundt klippfiskstykkene. Finhakk hvitløk og bland i romtemperert smør.


Stek i stekeovnen ( 2grader ) til baconet er sprøtt og klippfisken mør (ca. min). Gulrotstuing: Vask, rens og skjær gulrot i terninger. Gjenta til det er slutt med bacon eller dadler (eller begge deler?) Legges spredd ut på et fat eller langpanne med et stykke bakepapir over, ikke la dem ligge oveni hverandre.


Legg bakepapir på en stekeplate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg