torsdag 16. oktober 2014

Glutenfri ukemeny

Her finner du forslag til ferdige ukemenyer som smaker fantastisk. Noe veldig tradisjonelt, andre ting litt utafor komfortsonen til enkelte her i huset. Her kommer nok en ukemeny og denne gangen lander vi på en meny helt fri for gluten. Vi skal ikke skryte på oss å være eksperter i dette, men etterhvert som vi har fått flere og flere cøliakere og glutenintolerante familiemedlemmer og venner rundt oss, så har vi jo lagt oss mer og mer i selen for å øke vårt eget kunnskapsnivå for å kunne lage god mat til dem.


Forrige søndag spurte jeg dere om hjelp til å finne temaer for ukemenyene. Hvordan planlegge en ukemeny.

Mandager starter vi uka med rester, denne uka ble det kjøttkaker i brun saus med masse deilig kraft! Syv glutenfrie middagsoppskrifter. Glutenfri , kjøttfri ukemeny fra veganmisjonen.


Denne uka tenkte jeg å vise fram et lite utvalg av bloggens glutenfrie oppskrifter. Kjøttfri og glutenfri ukemeny ? Pai har jeg drømt om å tåle i mange år, og denne uka gikk det opp et lys for meg som gjorde at jeg var villig til. Denne uka får du servert en meny med retter som de aller fleste kan kose seg med.


Her er ukesmenyen for to voksne og to barn fri for gluten, melk og egg! Hva kan man spise når egg, melk og det meste av korn må utgå en periode?

Nå er det slutten av oktober, og høsten må sies å ha kommet for fullt. Fryseren er full av lokalt lam og butikken har store mengder med lokale grønnsaker – det prøver vi å dra nytte av. I tillegg til å forsøke å samle egne oppskrifter på ett sted.


Elin Rusnes Kvingedal. Mitt inntrykk er at mange tror glutenfrie kaker ikke smaker like godt som vanlige kaker, og at det er vanskelig å få til, det er ikke tillfellet. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Hva slags matvarer du burde spise avhenger av hvor god helse du har, hvor mye du trener og hvor mye du vil gå ned i vekt. Se på denne dietten som en generell veiledning, og vit at du selv kan velge å tilpasse etter eget behov.


Bruk det du liker og har tilgjengelig av søtning. Er du klar for å planlegge ukemenyen for en ny uke? Finn frem familiens aktivitetskalender, notatblokk og penn, ta en titt i kjøleskap, fryser og kjøkkenskuffer – og sett i gang! Her er mitt forslag til ukemeny , hvor det skal være noe for enhver smak.


Handle matvarer på nett og få MENY-kvaliteten, det store utvalget og alle tilbudene levert rett hjem! Fingerkjeks til is, en god mousse, i tiramisu. Disse fingerkjeksene er enkle å få til og ganske raske å lage.


Kan du lage sukkerbrød er disse ingen problem. Dersom du skal bake disse anbefaler jeg at du leser dette angående glutenfri bakst før du starter. Middager for en hel uke.


Potetene skal være helt avkjølt.

Folk står i kø i en time og gjerne mer når det er munkefestival - for å få en varm munke rett fra jernet. Jeg bor i munkeland. Barna elsker munker. Det er ikke tull engang. Cowboyen elsker munker.


Naboene elsker munker. Prøv også å klikke på tagen glutenfri i menyen til høyre. Lykke til med hjemmelaget glutenfri middag! PS: Her er en side på om cøliaki som forklarer litt om sykdommen.


Du kan også finne flere oppskifter på siden glutenfri. Norsk cøliaki forening. Her finnes du ukesmeny med middagstips, fristende kaker og bakst, sunnere retter, vegetar samt tips til trender og råvarer i sesong.


Vi har samlet våre beste oppskrifter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg