torsdag 23. oktober 2014

Glasert svensk juleskinke

Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald. I dag er det juleskinke som skal serveres. Imidlertid tilbereder vi den på svensk vis, i alle fall tilnærmet. Karamelliseringen betyr nemlig mye for totalopplevelsen.


En super sør-afrikansk rødvin er hva vi tror passer godt med juleskinkas smaksnyanser. Juleskinke er kanskje julens enkleste måltid å tilbrede. Den skal jo bare varmes! Men med enkle grep kan du servere skinka på en måte som får et og annet øyenbryn til å heve seg rundt bordet.


For eksempel på denne måten. Bland alle ingrediensene til karamelisering unntatt strøkavringen. Dette er julemat som kommer fra ”søta bror”, men den fungerer vel så godt med norsk gris. Utgangspunktet er ferdig juleskinke som får en svensk spesialbehandling.


Skyll skinken og pakk den inne i aluminiumsfolie. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet. Legg skinken på rist over en langpanne og stek den ved 1grader til. Det er gratineringsblandingen som gjør hele skinkesteken.


Eggeplommer, rikelig med sennep og litt sukker. Og strøkavring til slutt. Hos svenskene troner juleskinken som midtpunkt på det tradisjonsrike julebordet. Hos oss er den et kjærkomment innslag på frokostbordet, eller servert som middag på en av juledagene. Deilig smak av skinke somnbsp;vekker minner fra barndommen for mange.


Ha grønnsakene i en blandebolle med rømme, majones, sitronsaft, worcestershiresaus, sukker og salt - og bland godt. Svensk juleskinke - En opskrift fra Alletiders Kogebog blandt over 39. Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne.


Og her er det selvsagt lov å bruke en ferdigkokt skinke under glasuren, sånn for enkelhetens skyld. Gratinert svensk juleskinke. Det blir liksom ikke jul uten. Oppskriften gir ca.


Så skal den griljeres med sennep, egg, sukker og kavring. Aller best blir den om du koker den selv, men du kan også kjøpe ferdig kokt og da trenger du kun at griljere den. Røkt juleskinke er fast tradisjon i romjula hjemme hos oss, og har vært blant jentenes julefavoritter siden de var ganske små. Dette er enkel og god husmannskost, som alltid blir vellykket og som også er enkel å lage til mange.


Lise Finckenhagen gir deg oppskriften på en gammel klassiker. Del på Twitter Del på. Lækker opskrift på den dejlige svenske juleskinke. Saftig og velsmagende skinke til juleaften eller til frokost en af juledagene. Lad den trække yderligere i suppen i ½ time afhængig af tykkelsen.


Tænd ovnen på 180°. Sammen med sennepsgratinert juleskinke har du garantert en fulltreffer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg