mandag 6. oktober 2014

Endometriose smerter i ryggen

Du har kanskje hørt om endometriose , men hva er det? Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!

Få oversikt over din menssyklus. Lær deg mer om mens og din syklus. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Styrken av smerte ei kvinne kjenner treng ikkje stå i høve til utbreiinga av endometriose. Somme kvinner kan ha lita eller inga smerte sjølv med sterkt utbreidd endometriose , andre kan ha sterke smerter sjølv om tilstanden berre finst i små område.


Symptomer på endometriose. Vanligste symptom på endometriose er underlivssmerter, spesielt smerter i perioden mellom eggløsning og start av menstruasjon. Smerter ved samleie (dyspareuni) er også et vanlig symptom.

Det kan oppleves smerter i forbindelse med vannlating eller avføring. Mange kvinner kan ha endometriose uten å ha symptomer. Smerter i flankene ved siden av virvelsøylen kan av og til kjennes som vondt i ryggen , men kan tyde på en nyrebekkebetennelse. Som regel vil feber oppstår samtidig.


Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen. Er det flere med endometriose her?


Lurer veldig på om det rett og slett kan være endometriosen som skaper så mye smerter nå i begynnelsen har jo sett to ultralyder nå at alt er bra, og disse smertene er ikke som rier som kommer og går. Adenomyose, ofte kalt indre endometriose , er en tilstand tett beslektet med endometriose , der livmorslimhinne vokser inn i muskelveggen i livmor. Denne tilstanden gir ofte spesielt store smerter i de første dagene av menstruasjonen, samt at en får kraftige blødninger, men ikke alle får symptomer. Jeg lurer på sammenhengen mellom endometriose og korsryggsmerter. For ½ år siden fikk jeg de første symptomene på endometriose (magesmerter) og noen måneder senere fikk jeg sterke, kroniske korsryggsmerter.


Smertene skyldes trolig en overproduksjon av prostaglandiner (en gruppe umettede fettsyrer) som får livmoren til å trekke seg sammen. Vondt i ryggen om natten som forstyrrer nattesøvnen? Hvis du har ryggsmerter på natten så kan dette indikere at det f. Med nattesmerter i ryggen så menes smerter som vekker deg fra søvnen eller tilnærmet konstante nattesmerter som ikke blir bedre selv i ulike liggeposisjoner.

De vanligste symptomene på endometriose er smerter og vansker med å bli gravi men ikke alle har symptomer. Smertene er som oftest lokalisert i bekkenhulen, helt nederst i magen. Smertene kan være alt fra en vag smertefølelse til kraftige smerter.


Noen har smerter hele tiden, andre får smerter bare på spesielle tidspunkter. Når vevet befinner seg i livmorens muskellag (myometrium) betegner vi tilstanden som adenomyose eller intern endometriose. Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca. Det er viktig å vite at vondt i ryggen sjelden skyldes en alvorlig lidelse og at det ofte forsvinner i løpet av noen få dager. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere.


I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. I dette tilfellet er det smerter i ryggen på grunn av uvanlige cellulære vekster som oppstår i livmorslimhinnen. Smerten er vanligvis akutt og dukker opp hyppigere i løpet av menstruasjonen. Kroniske smerter kan føre til at identiteten og rollene endrer seg.


Plagene oppstår ofte en dag eller to før selve menstruasjonsperioden og fortsetter så de første dagene. De aller fleste vet at røyking ikke er bra for kroppen vår. Det som kanskje ikke er kjent for alle er at røyking faktisk øker risikoen for å utvikle smerter i ryggen. I tilegg til at røyking øker risikoen for å få smerter , ser det også ut til at de som røyker får ryggsmerter som er vanskeligere å behandle på en tilfredstillende måte.


Prolaps i ryggen er for mange assosiert med uhelbredelige smerter og utsikter til et liv der ryggen er ødelagt for alltid. Behandling av prolaps i ryggen. Dette er forøvrig ikke sant. Det finnes ingen umiddelbar effektiv behandling for prolaps i ryggen og behandling fokuserer hovedsakelig på å kontrollere symptomene.


Et prolaps i ryggen kan være svært smertefullt, men symptomene vil typisk trekke seg tilbake spontant i løpet av noen uker. Typiske symptomer er smerter ved menstruasjonstidspunktet, men mange endometriosepasienter har mer eller mindre kroniske smerter. De har ofte smerter ved samleie, og pasienter med sjokoladecyster kan ha en fornemmelse av at noe fyller i magen.


Andre merker mest at det er smerter i forbindelse med vannlating og avføring. Oversigten herunder viser forskellige årsager til smerter i ryggen. Klik på navnet på en sygdom eller undersøgelse, så kommer du frem til en udførlig artikel om det pågældende emne. Smerter i ryggen kan skyldes mange ting og skal vurderes sammen med øvrige symptomer.


De vanligste stedene legene finner endometriose er rundt eggstokkene, egglederne, utsiden av livmoren og på veggen inne i bukhulen. I denne kategorien er det mange med pågående eller tidligere svangerskap som vil kjenne seg igjen. Endometriose kan også oppstå på endetarmen og urinblæren.


Det å ha vondt i ryggen når man ligger er nemlig ofte lenket til bekkenleddene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg