tirsdag 21. oktober 2014

Veldig tidlig spontanabort

Noen opplever en spontanabort veldig tidlig , som en forsinket menstruasjon, men etter positiv graviditetstest. I en slik situasjon er det ikke nødvendig å oppsøke lege, sier hun. De fleste spontanaborter skjer før kvinnen vet at hun er gravi altså veldig tidlig. I flere tilfeller vet ikke kvinnen at hun har abortert, og tror bare at menstruasjonen er et par uker forsinket.


Man sier at de fleste spontanaborter skjer innen den 7. Spontanabort kan være en belastning både fysisk og psykisk. Gjentatt spontanabort : Defineres som tre eller fire spontanaborter etter hverandre. Vi kan ikke gjøre noe for å stoppe en begynnende spontanabort. En kan si at naturen som regel ordner opp, og at en bar på et embryo som ikke var levedyktig, sier hun.


En fullstendig spontanabort betyr at alt vev er ute av livmoren. Ingen videre behandling er nødvendig. Mange kvinner som aborterer tidlig i svangerskapet vil ha fullført en fullstendig spontanabort når de kommer til legen. Men hvis en abort ikke er fullstendig, er det hovedsakelig tre behandlingsalternativer.


Dette er første gang for meg. Jeg har mye smerter i underlivet og litt oppover, og litt på siden. Jeg synes dette har begynt veldig tidlig. Jeg har allerede vært hos legen (for et par dager siden), som tok en gynekologisk undersøkelse, men hun kjente ingenting.


Er risikoen høyere for ny spontanabort hvis du har spontanabortert tidligere ? En spontanabort er mer sannsynlig hvis kvinner har hatt en spontanabort eller for tidlig fødsel i et tidligere svangerskap. For kvinner som har hatt to eller flere spontanaborter , er sjansen for å ha en spontanabort til. Trøtthet er et veldig vanlig tidlig symptom på graviditet. Så fort man blir gravid øker nivået av hormonet progesteron i kroppen. De fleste vil derimot kunne bli gravide og bære frem barn helt uproblematisk etter en tidlig spontanabort , sier Nielsen.


Hildegunn Stoumer er gynekolog ved Spiren Fertilitetsklinikk. Hun forteller at rundt av alle spontanaborter skjer i første trimester. Uansett årsak og svangerskapslengde er spontanabort ofte en vond opplevelse for de som rammes. Både fysisk og psykisk. Og at det tar sin tid å bearbeide sorgen.


Du har nettopp sluttet med spiral, og det stabiliserer seg sikkert. Hvor grensen går mellom forsinket menstruasjon og tidlig spontanabort er for øvrig ikke godt å si. Bekymringen for spontanabort følger mange gravide, og mange er redde for at de på noe vis kan skade fosteret gjennom livsstil og kosthold. Men sannheten er at så lenge du unngår røyk og alkohol og ikke er utsatt for vol skal det mye til for at du fremprovoserer en spontanabort.


Blødning ved spontanabort. Man tror at rundt halvparten av alle befruktninger ikke resulterer i en levende baby. Det er jo veldig vanlig. Mange skjer så tidlig at kvinnen ikke merker forskjell på om det er spontanabort eller menstruasjon.


Kjennetegn er tiltakende blødning og magesmerter. Mange er opptatt av å få vite svaret så tidlig som mulig, men det er ikke alltid like lett å tolke symptomene riktig. Noen mener de kjenner graviditeten umiddelbart, men ifølge jordmor Tove Nordahl er det lite sannsynlig at man kan merke en graviditet allerede i dagene etter eggløsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg