torsdag 9. oktober 2014

Gradert sykemelding helligdager

Jeg ble fra og med i dag sykmeldt, dvs jeg skal jobbe dager i uka. Arbeidsgiver og jeg var litt i tvil om hvordan vi teller dager i forhold til bla 17. Hvordan løser andre dette? Gradert sykmelding. Bokmål Skriv ut side.


Hvis du kan være delvis i arbei skal du bli delvis sykmeldt. Hensikten er å holde. Ved sykmelding skal pasienten komme raskest mulig tilbake i lønnet arbeid.


Dersom sykmelding er nødvendig, skal førstevalget være gradert sykmelding. Ved gradert sykmelding skal det tas hensyn til både reduksjon i arbeidstid og arbeidsinntekt når uføregrad skal fastsettes. En arbeidstaker arbeider i to stillinger, en på 1 og en bistilling på.


Klikk på bildet over eller klikk her for å se den oppklarende filmen. Mange tror at prosent gradert sykmelding betyr at den sykmeldte må jobbe halv arbeidstid. Slik er det nødvendigvis ikke. Denne kortfilmen oppklarer en vanlig misforståelse knyttet til gradert sykemelding.


En sykemelding bør ikke gis for mer enn dager av gangen, mener Erstad. Trenger du å forlenge den, må legen vurdere deg på ny. Det sier Infotjenesters trygderettsekspert Atle Torp. Betaler for mye til gradert sykmeldte. Det er kun lovfestet rett til lønn på 1. Fremkommer det ikke hvordan du skal ta ut sykemelding , må du og arbeidsgiveren være i dialog for å bli enig.


Det betyr at arbeidstakerne blir behandlet som om de var friske etter ferieloven. Den ansatte kan ikke bare ta feriedager på de dagene de skulle vært på jobb. Husk å logge ut når du er ferdig. Spesielt i de nordiske landene er gradert sykmelding gjerne det første tiltaket for å takle økende sykefravær og forhindre ekskludering fra arbeidsmarkedet.


Jeg er gradert sykemeldt og skal i tillegg avvikle noen feriedager innimellom i sykemeldingsperioden. Jeg står fritt til å styre arbeidstiden min selv). I utgangspunktet tenkte jeg være borte en dag, og fordele de resterende timene på resten av uka for å få kortere da.


Helligdager når man jobber ( sykemeldt) Generell diskusjon. Hva er gradert sykmelding? Det vanligste er at jobbedagene er faste og at hvis de er fridager så har man fri og behøver ikke å jobbe inn. Sykmelding kan utstedes av lege, kiropraktor eller manuellterapeut. Det finnes ulike former for sykmelding.


Tidsrom med graderte sykepenger medregnes i den totale sykepengeperiodens lengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg