tirsdag 28. oktober 2014

Utslett i navlen

Har de siste ukene oppdaget litt utflod fra navlen. Når jeg vasker navlen kan utfloden også inneholde litt blod. Kan også se at huden i navlen er litt rød og irritert.


Har ikke merket noe utposing av noe slag, kun det jeg har nevnt ovenfor. Noen som vet hva det kan komme av?

Går utifra at jeg har allergi mot noe. Har spist idag: Brød Leverpostei Biola Kaffi Paprika Tomat Grønn salat Agurk Kotelett Potetsalat Cider Hvorfor får du utslett rundt navlen ? Navlestumpen hos spedbarn faller vanligvis av i løpet av sju til ti dager. Små mengder blank væske og lett lukt fra navlen kan være normalt og ufarlig. Dersom du ser at navlen og eventuelt huden rundt navlen , blir økende rød og varm og det kommer puss fra navlen , skal du oppsøke lege for vurdering, råd og eventuelt behandling.


Sopp i navlen viser seg ved symptomer som et rødt, kløende utslett som minner om eksem. Navlen kan være blodrød og svært øm.

Hudsopp er også kjent under navnet flasse-syke, fordi den kan ledsages av avflassende hudflak. Det kan komme litt puss eller hudflak fra navlen , og huden kan generelt være irritert. I hudfoldene i navlen er det ypperlige forhold for oppvekst av sopp og bakterier, det er derfor svært viktig å forebygge slike infeksjoner med god hygiene.


Siden det virker som om du nå har en infeksjon på grunn av rødheten og gul- hvitt puss, synes jeg du skal la din fastlege se på dette. Dessverre blir man av og til ikke helt kvitt sin. Intertrigo er til å begynne med karakterisert ved et mildt utslett med røde flekker, nærmest som speilbilder, på hver side av en hudfold. Rødflammetheten kan øke på og bli intenst rød med sår, væskeutsiving og sprekkdannelse.


Utslettet kan klø, brenne eller være smertefullt. Hun kan bli sint eller handle som hun er smerte når hun har å urinere. Se etter et rødt utslett på undersiden av penis. Det vil være smertefullt å ta på.


Også se for skalering på undersiden av penis. En gjær infeksjon kan også vises på huden eller i navlen. Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. I barndommen er utslett i navlen ikke uvanlig.


I tillegg kan akne oppstå som et resultat av å strekke huden, noe som er en helt naturlig prosess under graviditeten.

Noen ganger kan utslett rundt navlen indikere tilstedeværelsen av forskjellige karsykdommer, men i dette tilfellet er det et sekundært symptom. Hva vil skje, og gikk til engen. Større barn: Kan undersøkes ved å be dem se på navlen , legge haka på brystet eller sette seg opp i senga og legge haka på knærne. Er barnet stiv i nakken, skal du ta kontakt med lege. Allmennlege Birgitte Bjørntvedt Øie, opplyser også at man bør kontakte lege dersom utslett ikke lar seg avbleke ved trykk med en glassflate mot huden.


Som med noen sykdom i en baby, se på det store bildet før du ringer legen, som vil ønske å vite om barnet ditt er konstituert syk eller har feber, hoste, rennende nese eller andre symptomer. Mange små prikker tett I tett, som etter noen dager ble til væskefylte blemmer. Det klær egentlig ikke, men det svir litt, som om huden und.


Dette utslett vises på til prosent av Lyme sykdom lider, og kan ha en diameter på til inches. Kjennetegnene til Lyme sykdom er en hud utslett , influensalignende symptomer, leddsmerter som beveger seg rundt i kroppen, og for noen pasienter, nevrologiske problemer som ansikts lammelse eller svakhet i beina. Kremen smøres over hele kroppen, unntatt på hodet og i ansiktet, ganger, rett etter hverandre.


Viktig også å smøre mellom fingrene, i aksillene, i navlen , på ytre genitalier og perianalt. Hele kroppen vaskes etter timer. Har pasienten vasket hendene før det er gått timer, skal hendene smøres på nytt. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Nye flekker med alderen.


Alle føflekker er imidlertid ikke farlige. Vi har alle føflekker i huden. Disse dannes i barneårene, og opp i voksen alder, men etter hvert som man blir eldre slutter man å utvikle nye føflekker, sier hudlegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg