tirsdag 7. oktober 2014

Hva gir luft i magen hos baby

Ifølge Bakkeid kan det være lurt å teste ut ulike rapeteknikker for å kunne forebygge luft i magen hos den lille. Hva som foretrekkes her vil kunne variere fra baby til baby og foreldre til foreldre, så prøv dere frem til dere finner den som er mest effektiv. Vi har en sønn på uker som er plaget med en del luft i magen. Det ser ikke ut som om han har noe vondt, men han promper veldig ofte.


Disse lukter veldig sterkt, så jeg lurer på om det kan vere noe i maten jeg spser.

Noen barn svelger også en del luft under mating, da kan det være lurt å ta en pause i matinga for å prøve å få ut luft. Om barnet har luft i magen (kan ofte kjennes at magen blir stram), kan det hjelpe barnet med forsiktige strykninger i sirkelbevegelser over magen , sykle med beina til barnet eller presse bena forsiktig opp mot magen. Jeg har en baby på nesten uker som har masse luft i magen og dermed mageknip. Nå bruker vi Minifom og det hjelper en hel del, men den bør ikke brukes mer enn dager i strekk.


Jeg vet at fotsone kan hjelpe mot kolikk, men kan det hjelpe mot bare luft i magen også? Er det andre ting som kan hje. Har babyen luft i magen ?

Dvs babyen ligger på magen over armen din med hodet i hånden din. Dette har stilnet mye gråt. En av de viktigste tingene du kan gjøre for å unngå at lufta hoper seg opp, er å gå på do når du må. Sett en skammel under føttene, slik at beina er hevet når du sitter på do.


Luft i magen - kjerringråd Luft i magen. Det er kanskje enklere enn du tror å bli kvitt problemet? Les mer om luft i magen. Plages du med luft i magen ? Her har vi fått sendt inn et tips som kan være til hjelp hvis du føler. At løk og kål kan gi luftplager er noe alle mennesker merker, men en irritabel tarm reagerer mye kraftigere og kan også reagere på andre matvarer som grove kornprodukter, frukt, bær og melke- sukker.


Også fiber kan skape rene salsatilstander hos den som plages av mye luft og oppblåsthet. Ved forstoppelse eller hvis man selv hindrer kroppen å kvitte seg med luften , kan man få luftsmerter og knip eller en følelse av å være oppblåst i magen. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon.


Du kan også oppleve press i magen. Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt.

Listen er nesten uendelig. Det er en utbredt oppfatning at det som kan gi luft i mors mage kan gi luft i babyens mage når den ammes. Ved luftplager kan det hjelpe å bevege seg og legge en varmeflaske på magen.


Magesmertene gir seg når luften kommer ut. Det er også mange ting du kan gjøre for å forebygge luftplager. Kolikk er en vanlig tilstand blant spedbarn.


Vanlige og ufarlige infeksjoner andre steder i kroppen kan gjøre at barn føler de har vondt i magen. Hva bør en holde seg unna slik at babyen ikke får mageknip eller luft i magen ? Fenikkel hjelper mot luft i magen , både for mor og barn. Men vær oppmerksom på at fenikkel kan gi hard mage. Hvis hun skriker mye kan du også gi et par teskjeer sukkervann (gram sukker til ml vann). Treg mage er ikke enkelt om det gjelder en selv eller babyer og barn.


Det er vondt, man blir sur og grinete og ikke lett å ha med å gjøre. Opptil en tredjedel av alle barn har treg mage , men som regel er det enkle ting som skal til for at det skal bli bedre. Min baby var også veldig vanskelig å få til å rape i begynnelsen, men dette bedret seg, så jeg tror det er noe som kommer etterhvert som de blir litt større.


Mitt råd blir å tenke nøye igjennom om det er noe du spiser som kan gi luft i magen (mange brødsorter inneholder nøtter, så sjekk varedeklarasjon), samt å forsøke litt Minifom. Trøske eller sopp hos barnet kan gi luft i magen. Mageproblemer kan også skyldes allergi og intoleranser hos barnet, for eksempel mot proteiner i kumelk eller egg fra kosten din.


Snakk med lege dersom du mistenker dette. Men all uro trenger ikke være smerter. Behov for kos, trøst og nærhet er helt normalt hos alle små barn.


Eventuelt er det noe jeg nå som en kriseløsning kan spise for å dempe lukten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg