tirsdag 15. desember 2015

Gravid smerter ved samleie

Som gravid er det mye som skjer i kroppen – også i underlivet. Men er smerter i forbindelse med samleie vanlig, hva kan være årsaken til smertene, og bør man ta kontakt med lege? Fødselslege og jordmor forklarer.


Slik smerte oppleves først og fremst ved skjedeinngangen. Vanlige årsaker er tørr skjede, infeksjon i skjeden, irritanter (sæddrepende middel og latex), problemer fra urinrøret, tidligere inngrep i forbindelse med fødsel eller gynekologiske problem, strålebehandling og skader oppstått ved rå sex.

Menn har sjelden smerter ved samleie med mindre de har en trang forhud eller betennelsestilstand i blærehalskjertelen, eller testikler. Kvinner derimot kan oftere ha smerter ved samleie. Man kan etter lokaliseringen grovt dele dem i ytre smerter , lokalisert til skjedeinngangen og skjeden, og indre smerter , omkring livmoren, eggstokkene og.


Går du lenge med smerter kan det utvikle seg til å bli kronisk, sier gynekolog Josef Ekgren ved Majorstuaklinikken. Hvis du har smerter under samleie fordi skjeden oppleves som for kort, kan det skyldes at du ikke er tent nok. Veldig mange gravide opplever å få smerter i bekkenet!


Både bekkenlåsning og bekkenløsning kan gi smerter i bekkenet.

Dette er også en av de vanligste årsakene til at yrkesaktive gravide blir sykmeldt gjennom svangerskapet. Ved hjelp av gode råd og riktig behandling vil sykmelding kunne reduseres og i beste fall unngås. Skal ikke være vondt.


I utgangspunktet skal det ikke være vondt å ha samleie. Noen ganger kan det likevel være vondt eller ubehagelig. Det kan være flere årsaker til at man får smerter ved samleie , og for de fleste skjer det bare en sjelden gang.


Før overgangsalderen kan tilstanden debutere med uregelmessige blødninger. Sporadiske småblødninger etter samleie behøver vanligvis ikke å undersøkes hos lege. Ved gjentatte hendelser er det imidlertid fornuftig å få gjort en gynekologisk undersøkelse.


Ved blødning som skyldes truende abort eller truende prematur fødsel kan irritasjon av slimhinnene, for eksempel ved samleie , øke risikoen for dette. Derfor anbefaler man å unngå samleie i en periode. Søk råd hos lege ved langvarige smerter og stadig behov for smertestillende. En delsmertetilstander hos gravide kan behandles på annen måte. Les mer om reseptfrie smertestillende.


Innti l videre anbefaler Legemiddelverket at paracetamol brukes i laveste effektive dose, og over så kort tid som mulig.

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Forandringer i alle underlivsorganene kan i enkelte tilfelle ytre seg som smerter under samleie. Mange sykdommer som ville føre til smerter under samleie , ytrer seg også som smerter og plager ellers. Det er nok å nevne herpes, for eksempel. Slike årsaker til smerter skal vi derfor ikke omtale mer her.


I det siste har jeg kjent en forferdelig ekkel følelse ved sex, gjerne doggy der jeg står på alle fire, eller misjonær med beina over hans skulder, eller når jeg rir han - med andre ord de stillingene der han kommer litt rett på livmoren, vil jeg tro? Jeg har alltid elsket disse. Symptomer og årsak til smerte ved samleie. De vanligste symptomene på vestibulitt er at det gjør svært vondt når man rører eller trykker på området mellom de indre kjønnsleppene.


Det føles som en brennende smerte i underlivet, og det vonde området blir ofte rødt. Men å bli gravid var like vanskelig som det hadde vært de siste årene. Hun legger til at man kan ha smerter ved samleie , ved avføring og vannlating. Sjekk hva plagene kan bety. Smerter ved samleie.


Hun forteller at både unge og eldre kvinner kan ha underlivsplager, og at vanlige spørsmål til gynekologen handler ofte om smerter og plager ved samleie , eller man ønsker å teste seg for klamydia eller mykoplasma. Hvis du måler morgentemperaturen for å fastslå når du har eggløsning, og oppdager at temperaturen holder seg forhøyet mer enn to uker, så kan det være et tegn på at du er gravid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg