onsdag 2. desember 2015

Sædkvalitet snus

Hvordan påvirker snus tannreguleringen? Er det farlig å røyke litt? Er snus bedre enn røyk? Finnes det snus med mindre nikotin? Hvor får man kjøpt snus uten tobakk og nikotin?


Påvirker snus ritalin på noen som helst måte? Kan jeg bli smittet av kyssesyken gjennom suging og sæd? Nikotinen i snus kan gi litt sammentrekning i små blodkar, f. Nedatt blodsirkulasjon blir trolig resultatet i alle vev med små blodkar. Så vidt jeg vet er det ikke påvist noen sammenheng mellom lett nedsatt blodsirkulasjon og sædkvalitet.


Vi har i forbindelse med reagensglasbehandling spurgt til det, men hverken læge eller sygeplejerske mente, at det kunne forringe sædkvaliteten. Kan overdreven bruk av snus gi dårlig sædkvalitet ? Jeg innbiller meg det, men ikke min mann. Bare en av fire unge danskene hadde det forskerne kaller en optimal sædkvalitet. Det sier noe om hvor godt eller dårlig den vil klare seg når de skal forsøke å befrukte et egg. Hos prosent av de unge danske mennene var sædcellene så dårlig stilt at forskerne mente de ville trenge hjelp til befruktning senere.


Menn med svært dårlig sædkvalitet har også blitt fedre, men det kan ta lengre tid. Vi har dessuten assistert befruktning som kan hjelpe de aller fleste menn med dårlig sædkvalitet. Noen menn med dårlig sædkvalitet blir far uten problem, og noen menn med god sædkvalitet blir aldri far. Ved unormal eggløsning eller sædkvalitet kan legen gi dere behandlingsråd.


Hvis testene viser normal eggløsning og normal sædcelleprøve, vil kvinnen sannsynligvis bli bedt om å ta flere tester for å se etter andre årsaker. Ytterligere undersøkelser. Leger kan gjøre flere undersøkelser for å finne ut mer om din infertilitet. Snus gir like høy andel nikotin i blodet som røyk gjør, og har dermed like alvorlige effekter som røyk har.


Du burde med andre ord slutte å snuse i dag, og ikke slutte den dagen du sitter med en positiv test i hånda. Sædkvalitet kan måles på ulike måter, og det er ikke sikkert man fanger opp den ene faktoren som faktisk kan avgjøre om mannen er befruktningsdyktig eller ikke. Ved svært nedsatt sædkvalitet – der hvor det kun er noen få spermier eller kanskje ingen – vil ICSI (intracytoplasmatisk sædcelleinjeksjon) være aktuell.


ICSI er en behandling der leger tar en frisk sædcelle fra mannen og injiserer den direkte inn i kvinnens egg for å befrukte det. Så settes det befruktede egget tilbake i kvinnens livmor, som ved IVF. SVAR: Hei Jeg forstår bekymringen din.


Det er faktisk slik at tobakk kan skade sæden din, les mer om forsking om det her. Tobakk, og spesielt røyking, kan være svært skadelig for helsa di, og kan. Skadde spermier er vanligere hos menn med diabetes. Det viser en britisk undersøkelse ved Queen´s University i Belfast.


Resultatene viser at menn med diabetes oftere har sæd med skadet DNA. Graviditet og snus Hei. Nyttige fertilitetstips og linker. I halvparten av disse tilfellene, er årsaken til infertilitet nedsatt sædkvalitet hos mannen.


En undersøkelse de danske forskerne har gjort, viser at kun prosent av dagens unge menn har optimal sædkvalitet. Det er betydelig mindre enn for noen tiår tilbake, ifølge Forskning. Det som bekymrer deg er om snusing en gang i blant vil ha negativ effekt på treningen din. Avdelingsdirektør for barne- og ungdomshelse i Helsedirektoratet, Ellen Margrethe Carlsen, forteller at ved bruk av røyk eller snus under amming, vil nikotin og andre giftstoffer gå over i morsmelken og videre til barnet.


Det beste er derfor å ikke røyke eller snuse når du ammer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg