onsdag 30. desember 2015

Fikse gamle fliser

Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser. Lei av de stygge baderomsflisene? Er flisene hele og ellers pene, og er det ikke fukt eller problemer bak dem, er det ingen grunn til å gå løs på dem med hammer og meisel.


Dette fikser du enkelt selv, og du har flere valgmuligheter. Fine fliser men med stygt mønster eller farge, kan du fint fikse på selv.

Slik gjør du: Slik rengjør du: Aller først er det viktig at underlaget er rent, støvfritt og tørt. Vask bort alle rester av fett, såpe, balsam, kalk et cetera. Skrubb flisene godt med svamp, og bruk gjerne en børste på fugene. I rom1finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff.


Dette er interiørbladet som gir deg de beste ideene og de smarteste tipsene til hjemmet ditt! Fliser på fliser – du kan klare det på en helg! Tanken på å fjerne flisene med hammer og meisel, fikse de etterfølgende skadene på veggene og deretter legge nye fliser , tar motet fra de fleste.


Flisene får derfor lov til å bli sittende i årevis. Også lang tid etter at flisene har blitt håpløst umoderne.

Fuger mellom fliser har en utsatt tilværelse. Selv om de ikke utsettes for direkte slitasje slik som selve flisene, vil likevel både fuktighet og skitt i alle former og fasonger legge seg i fugene. Siden fuger i større eller mindre grad er porøse vil disse uhumskhetene også trenge seg ned og inn i selve fugematerialet.


Problemet her er at flisene kan sitte så bra at de ødelegger vegg og membran så mye at en forsvarlig reparasjon kan bli vanskelig. Kjapt å fikse hull i fuger. Oppdager du at det er hull i fugene eller at de smuldrer opp? Dersom det bare er dårlig fugemasse kan du avlyse krisen. I gangen har jeg hvite fliser med (opprinnelig) hvite fuger som nå er beige og stygge.


Sjekk om pakningen må byttes, eller om du må skifte ut hele ventilen. Dersom badet er i teknisk god stan er det ikke noe som setter en stopper for å legge nye fliser oppå de gamle. Alternativet er jo rett og slett å legge nye fliser , sier Karlsen til ifi.


Dette kan være en enkel midlertidig løsning, inntil man ønsker å renovere badet helt. Deretter påfører du rikelig med SealRemover på den resterende fugemassen og lar den virke i en til fire timer avhengig av fugens tykkelse. Når produktet har fått virke en stund tørker du bort restene med en fille og skraper lett på de mest gjenstridige restene.


Om nødvendig kan du gjenta denne behandlingen til alt silikonet er borte. Har en yttergang på ca kvm som er flislagt. Liker ikke flisene, men det er ikke verre enn at et teppe dekker.


Nå har jeg fliser fra annet prosjekt som jeg vurderer å bruke.

Jeg fjernet de gamle fugene ved hjelp av et skrujern, og ved å bruke et brekk jern, fikk jeg den første flisen opp. Det gikk bedre med de to neste, men både flisene og gulvet under var fullt av gammel knallhard flise lim som måtte fjernes. Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser.


Det kan fungere godt det, men det er en god. Startmeny for deg som ikke liker fliser. Det finnes en gratis app som gir deg alternativ startmeny uten fliser – les mer i vår artikkel. Har du problemer med startmenyen?


Her får du en rekke tips som kan brukes til å fikse startmenyen i Windows hvis du har problemer med den. Fliser - føles såpass kalde mot bare føtter, at de bør helst legges på gulv med varmekabler. Eller man kan legge på sånne lodne matter i materiale som tørker lett som man i gamle dager hadde både på badegulv og på dosetet.


Mattene bør ha gummibakside for å ikke gli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg