torsdag 10. desember 2015

Glutenfri ostekake

Glutenfri ostekake passer til alle anledninger. Du trenger: Bunn: 1gr glutenfrie Digestive kjeks 1gr glutenfrie havregryn gr mandler 1gr smør Fyll: 2gr kremost gr Kesam dl. Denne er litt annerledes, og har hvit sjokolade i fyllet.


Prøv deg på en ekte amerikansk ostekake ! Wenche byr på et lite stykke New York.

Denne fantastiske ostekaken kan man også lage i en glutenfri variant, bare se lengre ned i oppskriften. Lag ostekake i mindre former som er både praktisk og enkelt. Små kaker tar opp mindre plass i fryseren og er perfekt for å ha når du får småbesøk.


Jeg lagde oppskriften på glutenfri havrekjeks her på bloggen og jeg hadde da litt havrekjeks til overs. Så på lørdag bakte jeg glutenfri ostekake. Den ble skikkelig god kan jeg fortelle deg. Oppskriften på ostekrem er hentet fra Trines matblogg.


Denne kaken er inspirert av Trond Moi.

Den er med pasjonsfrukt og appelsin. Kaken kan fint lages noen dager før den skal serveres. Enkel ostekake som er uten gluten. Som noen kanskje har fått med seg, så har jeg tenkt å lage gluten- og ostefri ostekake helt siden Tine kom ut med laktosefri kremost. Jeg fikk tak i osten og den har ligget i kjøleskapet i noen uker nå.


Du kan også bruke laktosefri Philadelphiaost). Av en eller annen grunn har ikke inspirasjonen til å lage ostekaken vært helt til stedet. Verdens beste glutenfrie ostekake ! Så her er den – ukas ønskeoppskrift er glutenfrie kaker. Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger?


Da er dette kaken for deg. Det er supert å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken med rips og bringebær. Dette er en veldig god grunnoppskrift på en glutenfri ostekake med en knasende god topping.


Da anbefaler jeg denne kaka. Ei ostekake som både er sukkerfri, glutenfri , melkefri, uten egg og kan lages uten nøtter – samtidig en smaksfest! Mi kjære bestevenninne fylte år forrige veke, og selfølgelig må eg varte opp med kake då.


Ostekake er noe jeg har savnet så lenge jeg har levd melkefritt.

Jeg har prøvd og prøvd å lage en god erstatning, og her har jeg endelig en kake jeg kan anbefale til formålet. Pass på å kjøpe den som kan piskes til krem, og oppbevar den kaldt. Nøttebunn eggehvitter piskes stive.


Etter ønske fra flere lesere får du her oppskriften på glutenfri gulrotkake i rund form. Dette er gulrotkake på sitt aller beste og i tillegg er den selvfølgelig glutenfri. Kaken er skikkelig saftig, høy, myk og utrolig, utrolig god. Kaken har et deilig, tykt lag av ostekrem. Jeg liker å smøre tykt på og det reflekterer oppskriften.


En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert gelélokk og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg