tirsdag 8. desember 2015

Ekkymoser årsaker

Større, flateformede hudblødninger. Tiltak rettes mot sannsynlig årsak. Med mindre det er en åpenbar og ufarlig årsak til lesjonen,.


Hvor kapillarene er utsatt for skade, er det et blod penetrering inn i vevet, som er manifestert ved hud- eller slimhinneoverflater i form av flekker. Funn av petekkier er et sikkert tegn på mangel av blodplater, eventuelt blodplater med defekt funksjon, eller økt kapillarskjørhet, som for eksempel som følge av alvorlig vitamin C-mangel eller allergi. Blodutgjutning, blåmärken, eller ekkymos, är en missfärgning och ömhet i hud eller slemhinnor på grund av läckage av blod från ett skadat blodkärl ut i vävnaderna. Kan føre til alvorlig sepsis og toksisk sjokk syndrom. Staphylococcus epidermidis.


Vanligste årsak er overdosert antikoagulasjonsbehandling (warfarin, DOAK), men redusert produksjon av vitamin K-avhengige koagulasjonsfaktorer ses ved alvorlig leversykdom eller vitamin K-mangel. Enkelte alvorlige sykdommer kan gi forbrukskoagulopati (DIK). Leveren spiller vanligvis en viktig rolle i produksjonen av koagulasjonsfaktorer, og ved leversykdom kan denne funksjonen svikte med blødningsforstyrrelser (ekkymose) som følge. En annen årsak til ekkymose er traume.


Ekkymoser petekkier Hjem - Petekkier. De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten blødning, i motsetning til erytema. Blåmerker- ekkymoser - økt blødningstendens. Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-mm i diameter. Systemisk meningokokksykdom kan oppstå som enkeltstående tilfeller eller som klynger av assosierte tilfeller.


Forstyrrelser i hemostasen har sine årsaker i defekter i en eller flere deler av hemostasekjeden og kan være medfødte eller ervervede. Tannleger kan være de første som legger merke til økt blødningstendens hos noen pasienter. Dette kan oppdages i forbindelse med tannekstraksjoner, eller ved langvarige blødninger etter små kirurgiske.


Våre salgsbetingelser. Her kan du gjør deg kjent med salgsbetingelsene som gjelder når du handler i vår nettbutikk. Salgsbetingelsene utgjør sammen med din bestilling, bekreftet gjennom en ordrebekreftelse, det samlede avtalegrunnlaget for kjøpet.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Som regel påvises ikke underliggende allergier. Kontaktallergi og visse andre hudsykdommer, slik som arvelig keratoderma, keratoderma climacterium, psoriasis, og soppinfeksjoner, kan gi tilsvarende symptomer, og må derfor utelukkes som årsak til denne sykdommen. Dersom lokale årsaker til kløe ikke påvises, bør pasienten utredes for bakenforliggende sykdom111Behandling Ved LSC er det viktigste tiltaket å redusere den kroniske kløen. Bakenforliggende hudsykdom, lokale irritanter og ev.


Initial utslett ved hemoragisk vaskulitt er ødematøse inflammatoriske flekker som ligner blærer, som raskt omdannet til en hemoragisk utslett. Med veksten av de inflammatoriske fenomener på bakgrunn av lilla og ekkymoser hemoragisk danne bobler, som er dannet etter åpningen av den dype erosjon eller sår. Gjør kort rede for årsaker , symptomer og behandling ved meningitt. Hva får deg til å mistenke at et barn kan ha meningokokksepsis?


Hvilken behandling får barnet? Ulike bakterier som Neisseria meningitides, Streptococcus pneumoniae, Hemophilus influenzae og sjeldnere andre vanlig forekommende bakterier. Cushings syndrom er en tilstand der kroppen produserer for mye steroidhormon (Kortisol).


De samme hudforandringene kan forekomme hos de som tar kortisontabletter (Prednisolon) over en lengre periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg