fredag 4. desember 2015

Ny jobb gravid prøvetid

Prøvetid - En av Norges største innen arbeidsrett. Vi har års erfaring og kompetanse i alle rettsdisipliner. Har du spørsmål om arbeidsavtale? Finn din drømmejobb i dag. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Jeg har akkurat fått meg jobb og har prøvetid på måneder,å jeg og samboer har lyst på barn. Hvordan er det å bli gravid i ny jobb med prøvetid ? Er det noen som har vært gravid i prøvetiden?


Begynte i ny jobb for mnd siden, fast 1 jobb , men med mnd prøvetid. Dette er en jobb jeg virkelig trives i, og som jeg kunne tenke meg å fortsette med i mange år fremover. Og så kom bomba i går. Jippi - men samtidig faen.


Kun mnd inn i prøvetiden, og jeg er uker. Slik sikrer du deg ny jobb. Men, dersom du får fast ansettelse etter et vikariat i en tilsvarende stilling i samme bedrift, kan ikke arbeidsgiver kreve at du har prøvetid før du får fast stilling. SPØRSMÅL jeg begynte i ny jobb for en måned siden. Hvilke regler gjelder for prøvetid ? Hvor lenge varer prøvetiden, og hvor fritt står egentlig arbeidsgiver til å gå til oppsigelse under prøvetiden?


Vilkår for å gyldig avtale prøvetid En forutsetning for at en avtale om prøvetid er gyldig, er at partene har avtalt prøvetiden skriftlig, før arbeidstaker tiltrer sin stilling. Gravide står for en stor del av legemeldte fraværsdager for kvinner i alderen 20–år. Mange av disse dagene kunne trolig vært unngått med bedre tilrettelegging av arbeidsforholdene. Dersom man skifter stilling innenfor samme virksomhet kan det være en viss adgang til å avtale ny prøvetid.


Her kan du lese alt om hva som kan avtales når det gjelder prøvetid , dens lengde og hva som skjer ved oppsigelse fra arbeidstaker eller arbeidsgiver i prøveperioden. Du har både rett og plikt til å avvikle ferie selv om du begynner i ny jobb. For å kunne kreve ferie hos ny arbeidsgiver, er forutsetningen at du ikke har avviklet full ferie hos tidligere arbeidsgiver. Dersom den ansatte skifter stilling innen samme bedrift, blir spørsmålet om det kan avtales ny prøvetid. Ingen medarbeider skulle måtte vente til det er to uker igjen av en seks måneders prøvetid før en får vite at arbeidsgiver vurderer å gå til oppsigelse av arbeidsavtalen.


Det er ikke lenge siden din arbeidsgiver valgte å tilby deg jobb - og du valgte å akseptere tilbudet. Når Høyesterett sier at grensen er lavere og i tillegg skriver at den ikke bare er ubetydelig lavere, innebærer dette at det skal mindre til før det er lov å si opp en i prøvetid enn en som ikke er i prøvetid. Det er imidlertid grunn til å presisere at arbeidsgiver ikke kan forvente en ideell arbeidsprestasjon fra den ansatte i prøvetid.


For at en arbeidsavtale med bestemmelser om om prøvetid skal være gyldig, er det en forutsetning at partene har avtalt prøvetiden skriftlig, før arbeidstaker tiltrer sin stilling. Vi anbefaler derfor alle arbeidsgivere å påse at arbeidsavtalen inneholder bestemmelse om adgang til å foreta oppsigelse i. Gravid arbeidstaker Skriv ut side Arbeidsgiveren kan få unntak fra å utbetale sykepenger i arbeidsgiverperioden hvis en ansatt er sykmeldt på grunn av svangerskapsrelatert sykdom og tilrettelegging eller omplassering til annet arbeid ikke er mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg