fredag 25. desember 2015

Røde prikker på beina barn

Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Vanligvis begynner eksem i løpet av første leveår. Områdene eksem vanligvis dukker opp på er bak knærne, på albuer, fingre, kinn og i hodebunn.


Først er prikkene små og røde , før de hovner litt opp og blir til væskefylte blemmer. Røde flekker på leddene på bena.

Alle minst en gang i livet, men står overfor et slikt problem som utslett på kroppen. Og dette er ikke overraskende, siden årsakene til dette symptomet kan være farlig for kroppen. Visse typer gir ru og større flekker på fremsiden av leggene. Keratosis pilaris: Vanlilgste årsak til røde og ru prikker på fremsiden av lårene og noen ganger legger.


Atopisk ekseArvelig eksem som ofte rammer bena. Ses vanligst som kronisk og tilbakevendende kløende utslett på baksiden av knærne. Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket.


Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender.

Kan sees i avføringen som små hvite mark. Utslettet dukker oftest opp i. Symptomene på barnemark er kløe i rumpa, spesielt om kvelden og natta. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. SVAR: Hei jente år. Takk for at du kontakter Ung.


Mange røde prikker på kroppen? Hvordan unngå røde prikker når jeg barberer meg? Blødning etter fingring og røde prikker etter shaving. Jeg lurer på hvorfor jeg ofte får små røde prikker på beina , mest på lårene etter jeg har vært ute på gresset.


Dette kan det være. Pappa sier det er gresset som stikker, men i dag var jeg nesten ikke borti gresset. Rammer oftest barn over tre år og er svært smittsom.

Ser du slike flekker samtidig med feber hos barnet må du raskt kontakte lege da dette kan være tegn på en alvorlig infeksjon. Ofte ses en blanding av både prikker , blemmer og skorper. Etter hvert dannes små skorper. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Har du nylig oppdaget én eller flere røde føflekk-lignende prikker på kroppen?


Noen får flere enn andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg