torsdag 24. desember 2015

Deilige havrekjeks

Og - du kan lage de deiligste havrekjeks med havregryn. Likevel, kjeksene er supergode og tross alt sunnere enn kjeks laget med bare vanlig hvetemel. Eksperimenter med innholdet. Havrekjeks er deilige for hele familien.


Aller helst skal jo julekaker være hjemmebakte, så da er det bare å finne fram ingrediensene og sette i gang med denne enkle, gode oppskriften. Påska nærmer seg slutten, og vi tar snart fatt på kvardagen igjen.

De smaker kjempegodt til kaffen eller som turmat. Få oppskriften her! Denne uken vil vi by på noe som kan være kjekt å ha i høstferien. Ukens oppskrift er myke havrekjeks med tørket frukt. Disse er gode å spise både som dessert, som et mellommåltid eller å ha som energipåfyll når du er ute på tur.


Både havregrynene og den tørkede frukten er gode kilder til energi. Smakfulle havrekjeks som er enkle å lage. Og om du treng gavetips til dei som har alt: Fyll ein boks eller ei krukke med heimelaga kjeks.

Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på. Deilige snurrer med kanel og kardemomme. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Lag dine egne havrekjeks. Bak deilige havrekjeks til jul Hanna Fjeldheim Dale Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.


Kjeksene er lagd av den gamle, gode oppskrifta som mamma brukte, og den har fulgt oss i mange år. Vi er mest vant til å spise søte kjeks. Men, det behøver de slett ikke være.


Nedenfor finner du ostekjeks med timian og kjeks som lages med den franske urteblandingen herbes de provance. Dette er deilige havrekjeks med eple – fulle av sødme og smak, og helt uten tilsatt sukker! Ta gjerne med barna på disse godbitene. De er nøtte- og melkefrie. Forvarm ovnen til 2grader.


Rør margarin og sukker godt. Dymodilla og deilige havrekjeks Nå har jeg fått helt dilla på å bruke den gammeldagse dymoen jeg har anskaffet, og hjemmet blir i større og større grad preget av min nye hobby. I dag har jeg hatt studiedag, noe som betyr at jeg er veldig produktiv.


Disse er passende som kjeks i førjulstida da de ikke er så søte og man kan lett lage mange av dem.

Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel. Oppskrift til kjeks med kalorier per stykke. Den er bakt med havremarv, sier Marit Røttingsnes Westlie. Finn oppskriften på nutrilett.


Havremarv er helkornet til havren, og er ikke like lett å få tak i alle. Disse kjeksene er en krysning mellom mine deilige speltkjeks og havrekjeks , og oppskriften har oppstått fordi jeg ikke tåler hvete så godt. Spelt inneholder lite fruktaner, kjeder av fruktose som vi finner mye av i vanlig hvete og rug. Mange med IBS har problemer med å fordøye fruktaner, og da kan spelt være løsningen.


For flere deilige oppskrifter gå til Og det beste er, du trenger kun ingredienser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg