fredag 11. desember 2015

Iran kultur

Republikken omfatter også Qeshm, Kharg og andre øyer i Den persiske bukt. Iran er ein antikk sivilisasjon der kulturen er samlingspunktet og hjarta. Kunsten, musikken, arkitekturen, diktinga, filosofien, tradisjonane og ideologien til dette landet gjer iranaren til ein stolt verdsborgar. Iran investerer midler de tjener på olje innen andre områder, blant annet innen petrokjemisk industri.


Iran håper også å tiltrekke seg milliarder av dollar av utenlandske investeringer gjennom å skape et mer attraktiv investeringsklima (blant annet reduserte restriksjoner, importtoll, samt opprettelse av frihandels-soner).

Sider i kategorien Iransk kultur Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. Isfahan sies å være den vakreste byen i Iran og de påstår også at den er vakrest i hele verden. Byen viser fram det beste i islamsk arkitektur og kultur.


Der Vertreter der Ernährungs- und Landwirtschaftsorganisation der Vereinten Nationen (FAO) in der Islamischen Republik Iran wies auf die Produktionskapazitäten des Landes im Bereich der Bienenzucht-Industrie hin, und sagte, dass der Iran eines der führenden Länder in der Honigproduktion sei. Gerold Bödeker erklärte am Mittwoch bei der. The Culture of Iran (Persian: فرهنگ ایران), also known as Culture of Persia, is one of the most influential cultures in the world.


Iran is considered as one of the cradles of civilization, and due to its dominant geo-political position and culture in the worl Iran has heavily influenced cultures and peoples as far away as Italy, Macedonia, and Greece to the West, Russia and Eastern. Iran bliver ofte beskyldt, af især de amerikanske myndigheder, for at være i færd med at udvikle atomvåben.

Iran , som er i gang med opførelsen af sit første atomkraftværk i samarbejde med Ruslan afviser påstandene og hævder, at deres ambitioner i forhold til atomkraft kun er fredelige. Iran har förbjudit ett stort antal politiska partier, varav många nu verkar i exil. Det största exilpartiet är Irans Konstitutionalistiska Parti (Hezb-e Mashrutekhahan-e Iran ) som har sitt högkvarter i Los Angeles och som vill införa sekulär demokrati i Iran.


Både kristne og jøder besøker hvert år viktige ­pilegrimsmål i Iran. Om Trump skulle ­angripe Irans ­kulturhistoriske steder, vil han kunne ­komme til å ­angripe sin egen ­kulturhistorie, sier ­eksperter. En reise til Iran er alltid en reise med store forventinger til store opplevelser, om innfallsvinkelen er kultur eller ornitologi. Det finns oerhört mycket historia i Iran som är värd att se, och mycket av den vetenskap och filosofi som även den västerländska civilisationen har sin grund i utvecklades i Iran.


Landet er delt inn i provinser. Saker fra Iran er som regel svært sammensatte, og mange forklarer at de har flere grunner til å søke beskyttelse. Mange av dem som har fått endelig avslag, reiser ikke tilbake til Iran.


De ber ofte om å få vurdert saken sin om igjen. Kulturer som har en god lammegryte høyt oppe på menyen har min fulle sympati! Og da er perserne (og de fleste naboene deres) midt i målgruppen.


En av de mest populære lammegrytene i Iran har splitterter som den andre hovedingrediensen. Iran er den største eksportøren av kaviar, verdens dyreste matvare. Ikke nok med det – den aller sjeldneste og dyreste kaviartypen kommer også fra Iran.

Iran er i det store og hele et trygt land å reise i, og de fleste reiser går problemfritt for seg. Iranere er dessuten svært gjestfrie og stolte av sin kultur , og de aller fleste besøkende opplever å bli tatt imot på beste måte. Det iranske territoriet er delt inn i 31-regioner, hver region har sin egen hovedsta provinsen og dens byer og landsbyer. Seiten in der Kategorie „ Kultur ( Iran )“ Folgende Seiten sind in dieser Kategorie, von insgesamt. media Commons har media som rör Kultur i Iran.


Denna kategori har följande underkategorier (av totalt 16).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg