torsdag 25. juni 2020

Tørre øyelokk kjerringråd

Memira har mer enn års erfaring, 100. Tørre øyne - kjerringråd. Det er nok en klisje at det føles som om man har sand på øynene, men det er nettopp slik det føles. Tårefilmen består av fett som utskilles av talgkjertlene i øyelokkene , vann fra tårekjertelen og slim fra bindehinnen. Huden på øyelokket er svært tynn og sensitiv.


Hvis du vasker deg mye i ansiktet, kan det føre til tørr hud. Huden vår tørker generelt mer ut etter hvert som vi blir voksne, og da trenger vi mer fuktighetskrem enn før, sier Sidsel Haug, hudlege ved Volvat. Huden rundt øynene blir fortere irritert.


På øyelokkene finnes både hår- og talgkjertler og vanlig hud. Huden kan bli sår og irritert, og ellers uskyldige bakterier kan forårsake betennelse i kjertlene i øyelokket. Personer som plages med ekstra tørr og flassende hu eller ekstra fet hu har noe lettere for å få øyelokksplager. Symptomene på tørre øyne varierer ut i fra hvor alvorlig tilstanden er.


Noen har kun milde plager som kommer en gang iblant, mens andre sliter med kronisk tørre øyne. Ubehag og svie er vanlige symptomer for de fleste, og det er ikke uvanlig at øynene kan bli røde og irriterte. Betennelsen gjør øyelokket rødt og hovent, og det kan være smertefullt. Som regel får man øyelokkbetennelse på begge øynene samtidig.


Det er lett å stille diagnosen, da man tydelig ser at det er en betennelse i øyelokket. Behandlingen er først og fremst rengjøring av øyelokkene. Du er ikke alene, og det har kommet inn et kjerringråd mot nettopp det også. Sjekk hva honning kan gjøre med sårene.


Les mer om sår som ikke vil gro. Ringer under øynene. Mørke ringer under øynene er ganske enkelt å bli kvitt. Få bort ringene under øynene med dette kjerringrådet.


Rennende øyne - kjerringråd. Også hunder, katter og marsvin kan ha det. Det kan være tørre skjell og eventuelt små sår langs øyelokksrendene.


Dersom bakterier er årsaken, kan du våkne med verk i øyet. Ved mild betennelse går tilstanden over med rengjøring av øyelokket med vann på rene kompresser. Jeg har lemus, rykninger eller krampe i øyelokket på venstre side i det siste. Uansett, er det noen fruer eller herrer der ute med et godt kjerringråd ? Opticusmus skrev: Dere som får leamus rundt øynene.


Endelig en rynkekrem som virker. Disse bør brukes med forsiktighet, men å unngå å få noe i øyet, noe som kan føre til smerte og rødhet i mindre saker. Ciklosporin er indisert ved moderat til alvorlig tørre øyne og kan brukes over mange år.


Det er en rekke enkle, godt testede kjerringråd som kan tilby rask lindring for hovne øyne. Som med de fleste typer hevelser, kan kulde være til stor hjelp. Du kan prøve å holde en kald tepose på de hovne øyelokkene (grønn te får hevelsen til å senke seg), eller du kan lindre øynene dine med en nedkjølende ansiktsmaske med agurk. Hva kan årsaken til hovne øyelokk og sti på øyet være?


Hvis begge øyelokk er hovne skyldes det oftest en generell tilstand i kroppen. Hvis det bare er det ene, er årsaken gjerne en sykdom i eller rundt selve øyelokket. I de fleste tilfeller vet man ikke årsaken til de tørre øynene. Hos noen opptrer problemet med tørre øyne sammen med en kronisk sykdom, som f. Parkinsons sykdom eller diabetes. Det finnes en mengde kjerringråd , men effekten vil nok variere avhengig av hvorfor man har fått hovne øyne.


Hør Kjerringråd bli presentert i Nitimen hver onsdag. De fleste rådene går ut på å legge noe kjølig på øynene. Gode råd mot tørre øyne. Dypp rene bomullsdotter i teen og fukt øyelokkene med disse straks du merker irritasjon. En sti på øyet (hordeolum) kjennetegnes ved en klump i øyelokket.


Klumpen er gjerne rød og hoven, og i midten kan det være et gult område (puss). Klumpen kan sitte både på innsiden og utsiden av øyelokket , og kan gjøre vondt. Om betennelsen er spesielt kraftig, eller om den er tilbakevennende, bør man forhøre seg med en lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg