onsdag 17. juni 2020

Tidlig ultralyd gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Når er det tidligste du kan se noe på ultralyd , og hva kan du egentlig se? Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ?

I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler. Stadig flere gravide tar ultralyd ved privatklinikk før rutineultralydundersøkelsen i uke 18. Om du ønsker får du med bilder og videosnutter på minnepenn.


Tidlig ultralyd og 3D ultralyd for gravid hos erfarne jordmødre ved våre lokaler i Førde. Ta gjerne med din nærmeste på undersøkelsen! Ultralyd av gravide i tidlig svangerskap. Undersøkelsen utføres av legespesialist (gynekolog) for en optimal og sikker opplevelse.


Merk at andre medisinsk begrunnede undersøkelser gjøres i separat konsultasjon.

En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18. Vil alle få rett på tidlig ultralyd (uke 12) i fremtiden? Mange gravide ønsker en slik undersøkelse, og alle de fostermedisinske sentrene ønsker dette.


En slik undersøkelse inngår i vanlig svangerskapsomsorg i mange andre land som Sverige, Finlan Danmark, Island og England. En arbeidsgruppe nedsatt av Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten konkluderte at det ikke foreligger forskning som dokumenterer helsemessig gevinst av å gi alle gravide et tilbud om rutinemessig tidlig ultralyd i svangerskapet. Størst på ultralyd for gravide i Norge Drammen – Bergen – Tromsø. Hos oss blir du møtt av erfarne ultralydspesialister (sonografer) med lang erfaring innen ultralyd. Sonografene har internasjonalt anerkjent utdannelse på masternivå fra bl.


På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).


Rask og trygg leveranse. Er ultralyd farlig? Det er ikke registrert skadevirkninger på kvinner eller foster. Vår jordmor Stine er med som gjest.


Tromsø ultralyd for gravide tilbyr etterspurte ultralydundersøkelser gjennom hele svangerskapet.

Vi har den rette faglige kompetanse norske helsemyndigheter anbefaler gravide som ønsker ultralyd i svangerskapet. Derfor vil vi med vår kompetanse alltid gjøre en grundig medisinsk vurdering av den lille i magen, i tillegg til flotte bilder. Men jeg mener at kvinnenes mening må være avgjørende, ikke hva helsepersonell eller politikere mener, sier Eggebø.


Han påpeker at mange gravide ønsker tidlig ultralyd. Rett til tidlig ultralyd er i dag forbeholdt bestemte grupper, særlig gravide som er år eller eldre, og som ledd i fosterdiagnostikk. Vi kan tidlig i svangerskapet benytte ultralyd til å bekrefte graviditet og til å vise utviklingen av fosteret i livmoren. For noen er det viktig og tidligst mulig få svangerskapet konstatert. Allerede fra uke -kan vi gjøre ultralyd å se om hjertet slår.


Denne undersøkelsen kaller mange for tidlig ultralyd. Fosterdiagnostikk er undersøkelser av et foster for å avdekke alvorlig arvelig sykdom eller utviklingsavvik. Dette gir en trygghet for både gravide og behandlere i at diagnostiseringen er korrekt og at eventuelle avvik kan oppdages tidligere.


Ikke minst gjør det også at man ved konsultasjon for 3D- ultralyd , kan få bilder med seg hjem i svært høy kvalitet. Vi er specialister i 3D scanning. Vi udfører 3d scanning af dit barn.


Vi har mange års erfaring indenfor scanning af fostre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg