tirsdag 24. november 2020

Vondt i nyrene om morgenen

Her kan du lære mer om smerter i nyrene , samt tilhørende symptomer, årsak og ulike diagnoser. Nyresmerter bør alltid tas på alvor. Mennesker har to nyrer. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Når vi så våkner om morgenen og begynner å bevege på oss, må kroppen så hente seg inn og sørge for de smertestillende proteinene, før den igjen føler mindre smerte.

Nyrene spiller en viktig rolle når det kommer til hele kroppens helse. De er plassert rett under brystkassen, og de er ansvarlige for å behandle 1til 1liter blod i døgnet. Riktig nyrefunksjonen hindrer væsker og avfall fra å akkumuleres i blodet.


Dette holder blodet rent, slik at du kan unngå å få infeksjoner. Som lever, nyrer er viktige organer når det gjelder å fjerne avfall fra kroppen. Hver person har to nyrer , en på venstre i magen og en på høyre. Plasseringen av nyrene i kroppen er ikke veldig vanskelig å fastslå.


Du kan føle hvor nyrene er, ved å trykke venstre eller høyre side, rett under ribbeina.

Du blir henvist til en ultralydskanning av nyrene , så legen kan se størrelsen på nyrene. Dessuten vil det ofte være nødvendig at legen henviser deg til sykehuset, som tar en vevsprøve (biopsi) av nyren. Mikroskopi av vevsprøven vil avgjøre om du har nyrebetennelse. Det går over en uke før det kommer svar på undersøkelsen. Hælsmerten kan føles skarpt som knivstikk på undersiden av foten.


Den er ofte verst når du står opp av sengen om morgenen og når du reiser deg etter at du har sittet en stund. Etter å ha stått en stund kan smerten kjennes mer som en dump verk. Annonse: Pulsoximeter.


Sårheten og ømheten kjennes bare under foten. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Smerte som er sentrert rundt nyrene er ofte følt i de nedre deler av ryggen, noe som kan skape forvirring om dette er en område som ofte er gjenstand for press i dine daglige aktiviteter. Hvis den øvre delen av ryggen gjør vondt , i skulderområdet, er at en mer tydelig tegn på at det ikke er problemer med nyrene , som du opplever ryggsmerter. Dette dukket opp ut av det blå, og var svakt i starten, men har blitt verre.


Nå kjenner jeg det stort sett hele tiden, men det er verst om morgenen og etter at jeg har sittet mye i ro. Føler føttene stivner. Jeg lurer på om det er normalt å være så stiv i ryggen som jeg er når jeg våkner om morgenen.

Når jeg våkner, er jeg i perioder så stiv at det er slitsomt å snu meg i senga, og jeg føler meg som en olding. Sjekket for noen dager siden foran speilet hvor stiv jeg faktisk er, og det er ille! Det har vært kjent i årevis, at på grunn av de fysiske aktivitetene vi gjør i løpet av dagen og hvordan kroppen hviler, så er vi opp til centimeter høyere om morgenen enn når vi legger oss for kvelden, sier studie-leder Qing-Jun Meng til aol. Smertene kommer ved søvn over timer. Jeg har vondt i korsryggen etter en lang natts søvn.


Disse går imidlertid fort over når jeg står opp og begynner å gå, eller setter meg bøyd i en stol. Spenner jeg ryggen når jeg sover? Har prøvd forskjellige madrasser. Har så lenge jeg kan huske våknet opp med smerter i det jeg tror er venstre nyre. Dette skjer ikke hver dag, men innimellom.


Det skjer som oftest når jeg sover lenge, slik som i helger osv. Jeg tror det har sammenheng med at jeg må tisse. For etter at jeg har vært på do så er smerten borte. På morgenen har jeg alltid så vondt i magen. Smerter i magen, en slags kvalme (at jeg ikke klarer å spise og føler meg kvalm, men kaster ikke opp), og en sterk trang til å måtte bruke toalettet.


Men uten diare og ikke veldig mye gass. Av en merkelig grunn skjer dette bare når jeg står tidlig opp,. Hvorfor har jeg hodepine om morgenen ? Les også: Fire grunner til at du får hodepine om morgenen.


Mange mennesker ender opp med å dra til legen etter at de ikke lenger kan tåle smerten av hodepinen de føler om morgenen. Til tross for bruken av smertestillende midler, vil ikke smerten forsvinne, og det er mange tilfeller der den varer hele. Hovenhet i ansikt og rundt øyne, særlig om morgenen ;. På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Det oppleves som smertefullt å trykke på eller bevege leddet, og det kan bli vanskelig å knytte hendene. Smerter og stivhet varierer ofte gjennom dagen, og er gjerne verst om morgen og igjen utover kvelden, sier Till Uhlig, spesialist på revmatologi og ansvarlig for leddgiktsregisteret i Oslo.


Jeg vet ikke om det er nyren i seg selv eller musklene. Dro til legen for helsesjekk i dag, og urinen var normal, han kakket på nyreregionen også og det var ikke vondt. Det er ikke direkte smerter men ømt ubehag.


Blod skulle jeg få svar på om to uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg