fredag 9. oktober 2020

Treningsprogram gravid 1 trimester

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene?


Planken kan gjøres i en noe modifisert utgave for gravide , dette fordi tyngden av magen sørger for ekstra belastning.

Er du tidlig i graviditeten kan øvelsen gjøres i full versjon uten knær i gulvet. Likevel viser det seg at mange kvinner legger treningen på hylla når de blir gravide , fordi de tror det medfører komplikasjoner. Dette stemmer i de fleste tilfeller ikke! Her kan du fortsette med den trening du er vant med.


Fokuser på å styrke kjernemuskulaturen og tren for å opprettholde en god og rak holdning. Den største cellen i kvinnekroppen er egget, og i første trimester blir egget blir befruktet av spermie som trenger inn i egget. Det finnes trimester.


Men unngå blant annet kontaktsport, ekstremsport og øvelser som øker buktrykket markant.

Friske gravide bør være fysisk aktive og holde seg i form. Etter fødselen kan du starte opp med trening så snart du føler for det Innhold. Du kan trene helt fram til fødselen, så lenge det ikke gir deg smerter eller ubehag. Fordi god kontroll av treningsintensiteten er ønskelig, særlig i oppstartsfasen av et treningsprogram , så er de mest målbare aktivitetene som å gå eller sykle på ergometersykkel, særlig nyttige. Gravide kan gjøre det meste, men ingenting skal gjøre vondt.


Du skal ikke anstrenge deg så mye at du nærmer deg maksimal anstrengelse, men det er ikke farlig å ta i litt og bli andpusten. Nå som du er gravid trengs det ekstra folat for å bidra til celledelingen som skjer inni deg. Derfor bør du ta ekstra tilskudd. Studier på gravide idrettsutøvere viser at fosteret ikke tar skade av at moren trener opp mot av makspuls.


Er du godt trent før svangerskapet er det derfor ingenting i veien for at du fortsatt sliter deg litt ut på trening. Gravide som ikke er fysisk aktive har gjennomsnittlig dobbelt så mange symptomer på depresjon som aktive gravide. Gravide som trener, opplever enklere svangerskap, mindre kompliserte fødsler, de har bedre selvfølelse og blir sjeldnere deprimerte.


Kom deg derfor ut og trim! Fysisk aktivitet én gang i uka, gjør underverker. Har du ikke trent før, kan du godt begynne nå som du. Tren og unngå depresjon.


Slik trener du trygt gjennom graviditeten - trimester for trimester.

I et hav av treningsformer og øvelser kan det være vanskelig å vite hva som trygt når man er gravid. Uke Du nærmer deg ”det glade andre trimester ”! Mange kjenner nå på en økt energi og en reduksjon i kvalme. Mini i magen: Vokser i en rasende fart! Kroppslengden skal dobles bare på uker.


Kjønnet kan bli synlig. Uke Livmoren har vokst seg ut av bekkenet ditt. TRIMESTER Man regner starten for mor på første trimester fra første dag av siste mens. I den senere tid har man også begynt å regne fosterets lengde som er fra befruktningen, altså da to uker kortere enn mors.


Her på AltforMamma regner vi mors uker, da det er det vanligste. Overgang til nytt trimester representerer også en overgang i svangerskapet ditt, hvor du vil kunne oppleve at nye symptomer oppstår, eller at tidligere plager blir borte. Fosteret har også inndelte vekstperioder i forhold til trimestre.


LES OGSÅ: Slik regner du ut din termin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg