torsdag 15. oktober 2020

Vond lukt i underlivet kjønnssykdom

Mange tror at illeluktende utflod er et tegn på soppinfeksjon. Hun peker også på bakteriell vaginose som den vanligste årsaken til vond lukt i underlivet. STRESS KAN GI LUKT : Stress øker faren for vond lukt i underlivet.


Lukten er altså ikke et symptom på en kjønnssykdom , som mange tror, men kan forekomme samtidig som klamydia og gonoré. Kvinner tror ofte at lukten og utfloden er tegn på en soppinfeksjon, noe Grønmark avkrefter.

Jeg skjønner at du synes dette er problematisk. De fleste kvinner opplever at underlivet lukter litt i perioder i livet. Og forklaringen er helt naturlig. Vond lukt fra underlivet skyldes vanligvis illeluktende utflod. Men det er flere tilstander som kan gi vond lukt fra underlivet.


Enig med deg at dette mest sannsynlig er en bakteriell vaginose. Det er en bakterie som heter Gardnerella som lukter slik du beskriver.

Det er ikke en kjønnssykdom men en forstyrrelse i underliv. Jeg sliter utrolig mye med underlivet for tiden. De siste mnd har jeg sliti med vond og sur lukt , litt fiskeaktig om man kan si det sånn. Den kommer tilbake igjen kort tid etter jeg har dusjet og det er sinnsykt slitsomt. Ingen ønsker å kjenne vond lukt fra underlivet sitt.


I frykt for dette, vasker mange seg der nede flere ganger om dagen, med både for mye, og med feil såpe. Det kan gjøre det hele mye verre. Du kan vaske på deg vondt lukt. For mye vasking kan ha stikk motsatt effekt på vond lukt , og rett og slett forverre problemet. Metallisk lukt er en helt vanlig duft som gjerne kommer etter månedens røde uke eller etter sex.


Begge deler er med på å endre pH-verdien i underlivet og kan dermed gi en sterkere lukt. Men – det bør være kortvarig. Hvis lukten vedvarer også i perioder hvor du verken har hatt mensen eller samleie, er det en god idé å bestille legetime. Men da skal du vite følgende: for mye vasking kan ha stikk motsatt effekt for vond lukt , og forverre problemet.


Hennes råd er å vaske deg med vann eller intimvask. Jeg lurer på en ting som er litt pinlig.

Det lukter råtten og er ikke noe behagelig for meg eller andre. AnonymBruker skrev: Jeg er ganske overvektig og har i flere år forsøkt å få til en livsstilendring der målet er å spise sunt og trene for å få en kropp jeg føler jeg er fornøyd med. Har prøvd å ha en veldig restriktiv matplan og intensiv trening. Samtidig kan du få både kløe, svie og utslett med på kjøpet.


Jeg har prøvd så og si alt. Jeg er gul brun utflod som lukter surt, veldig surt, nesten som fisk. Jeg merker ingen plager, bare utfold og veldig vond lukt.


Infeksjonen er ikke en kjønnssykdom , og kan oppstå uten noen åpenbar årsak. SVAR: Hei jente år. Takk for at du skriver til Ung. Dette er et problem du har vært til lege med tidligere, og fikk behandling som ikke har hjulpet. Det vil være nyttig å gjøre en undersøkelse.


Hva forårsaker vond lukt i underlivet ? Dårlig vaginal lukt skyldes mangel på eller overskudd av bakterier som lever naturlig i skjeden. Når det er en overdreven økning i bakteriene som har ansvaret for å regulere pH-en i skjeden, forårsaker det en veldig tykk grå eller gul utflod som dekomponeres raskt og genererer den dårlige lukten. Endring av lukt oppstår gjerne hvis bakteriebalansen forstyrres, så det er vel forandringer mer enn lukt i seg selv som kan være tegn på ubalanse.


I tillegg til vond lukt kan også endringer i utfloden din gi deg en pekepinn på om du har en ubalanse i skjeden. Når jeg drar forhuden bak så lukter det vondt av penishodet. Jeg vasker den med asan menn såpe hver gang jeg dusjer men forsatt lukter den vondt. Jeg pleier å bruke papir til å tørke meg etter jeg har tissa, har sett at det av og til henger litt papir igje. Gjentatt soppinfeksjon i underlivet kan være et tegn på at det er andre underliggende årsaker.


Som tidligere nevnt anser mann ikke sopp som en kjønnssykdom , men sopp kan likevel føre til kløe og svie i underlivet hos menn, primært på penis. Sopp i underlivet menn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg