tirsdag 13. oktober 2020

Tilvenning briller barn

Stort utvalg av briller til barn. Besøk din nærmeste Interoptik og prøv dem på! Vi hjelper deg med å finne de beste brillene til den best prisen. Kom til våre butikker.


Hos Brilleland får du Basis enstyrkeglass inkludert med alle briller!

Rask levering, direkte i postkassen. Det er for denne ordningen Regjeringen foreslår å innføre faste stønadssatser per brillepar etter 1. Til barn pleier jeg å si at man alltid må gå inn nye sko. Det tar også litt tid før brillene sitter.


Og de sitter trolig ikke slik de gamle gjorde. De nye trykker på litt nye steder og man blir litt rød i huden der brillen sitter. Dette er det vi kaller normal tilvenning som går seg til.


De fleste arbeidsplasser gir foreldre rett til tre dager permisjon med lønn for tilvenning av barn i barnehage.

Hvor raskt barn tilpasser seg til livet i barnehagen varierer, men det er lurt å sette av minimum tre dager til tilvenning. Før et nytt barn begynner i barnehagen må også barnehagen være godt forberedt. Tilvenning og trygge tilknytninger.


Jeg mener tre dager med tilvenning i barnehage ikke er nok for sensitive og stille barn. For mange av disse barna kan noe så vanlig som en for rask tilvenning til barnehagen være så vanskelig at de slutter å snakke. Vær obs på at nye briller har en viss tilvenningstid. Nyttige råd for mennesker som allerede bruker briller og hvis styrken har økt dramatisk (for eksempel på grunn av en alvorlig astigmatisme eller nærsynthet): Hjernen må bli vant til det nye visuelle inntrykket før du vil kunne ha et behagelig og korrekt syn igjen. Så vær tålmodig med dine nye briller.


Hun er professor ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU), Det medisinske fakultet ved NTNU. Tre dager ikke nok – De danske forskningsresultatene viser jo tydelig at de tre dagene som norske barnehager bruker på små barns tilvenning ikke er nok, sier professoren, som har forsket på barn og kortisol i forbindelse med. Det krever også at barnehagen stiller krav til foreldrene. Det betyr at du må betale en masse før du i det hele tatt får prøve brillene. Briller bør helst tilpasses den enkeltes syn.


Gode briller blir skreddersydd til den enkelte og kan ikke leveres tilbake. Det er stor forskjell på hvordan gode briller fremstilles i dag og bare for ti år siden. Hvor lang tid kan jeg forvente at det tar å tilvenne meg nye briller ? Har skeive hornhinner og litt styrke på ene øyet og har ikke hatt briller på flere år.

Jeg har fått beskjed om å bruke brillene hele tiden i starten, men har ikke sjans til å klare det, jeg blir svimmel og kvalm etter noen time. For fire barn ble det oppgitt at det var noen utfordringer, og kun ett barn hadde en vanskelig tilvenning , ifølge de pedagogiske lederne. God planlegging og god informasjon nødvendig. Også foreldrene er stort sett meget fornøyde. De oppgir at de blir godt kjent både med barnehagen, personalet, andre foreldre og barna på avdelingen.


De erfarer at barnet får en bedre barnehagestart og at lengre tilvenning gir tryggere barn. Foreldrene er til stede med barnet i minst tre og helst fem hele dager. Klamrer barnet seg til deg og nekter å slippe, er det beste for barnet at det er mor eller far som løsner grepet og overleverer det til ett trygt fang. Dagens utvalg er utrolig bra, også for barn. Det har blitt kult å bruke briller - Mange foreldre har en tanke om at barnet skal velge en litt diskret eller nøytral brille , men stadig oftere ser vi at barna selv velger store og fargerike briller , gjerne med markerte rammer i plast.


Brillene er ofte like viktig, hvis ikke viktigere, for antrekket enn det er for selve kjøringen. Men det er lurt å kjøpe noen briller som passer forholdene dine, da forskjellig type linser passer til forskjellig type vær. Hos Interoptik har vi et stort utvalg av briller til dame, herre og barn.


Se vårt store utvalg av briller med høy kvalitet til rimelig pris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg