mandag 19. oktober 2020

Store røde flekker på leggene

De fleste insektbitt forårsake kløende røde flekker. Men allergi mot bie eller veps brodd brodd kunne være mer av et utslett på huden normal. Stor kløe og utslett er ofte ledsaget av urticaria. Blødning etter fingring og røde prikker etter shaving. Røde prikker på penis og penishodet, irriteres ved svetting og dusjing.


Eksantematøse reaksjoner er den vanligste formen for legemiddelutslett.

Det typiske utslettet utvikler seg i løpet av ett til noen få døgn. Visse typer gir ru og større flekker på fremsiden av leggene. Keratosis pilaris: Vanlilgste årsak til røde og ru prikker på fremsiden av lårene og noen ganger legger. Atopisk ekseArvelig eksem som ofte rammer bena. Ses vanligst som kronisk og tilbakevendende kløende utslett på baksiden av knærne.


Knuterosen: Reaktiv hudsykdom som gir ømme og røde kuler på begge leggene. Ledsages ofte av nedsatt allmenntilstand og feber. Keratoser: Vanlig årsak til brune og ru flekker på leggene.

Også omtalt som aldersflekker. Hudkreft er ondartet svulst i huden. De tre vanligste formene for hudkreft er basalcellekarsinom, plateepitelkarsinom og malignt melanom (føflekkreft). Disse tre krefttypene er sterkt assosiert med soleksponering: Enten total dose gjennom livet eller antall og alvorlighetsgrad på solforbrenninger. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det.


Elveblest: Røde , kløende vabler som skyldes en allergisk reaksjon. Erythema multiforme: Gir røde flekker inni håndflatene, på fotsålene, leggene , underarmene og i ansiktet. Gir vonde lilla knuter på legger, knær og underarmer.


De bør ikke opptre i stort antall på et bestemt område. Røde flekker på huden bør ikke føre til ubehag. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege.


Vær oppmerksom på farge og form. Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. I sommer var vi i Helles- da hadde jeg et større utbrudd på armene. I går var jeg på julebord- i dag tidlig hadde jeg store blårøde flekker rundt anklene og litt oppover leggene. Flekkene går ikke vekk når jeg klemmer på de (blir ikke hvite).


Jeg merker ikke noe ubehag av dette- det hverken klør eller er ubehagelig på annen måte. Det finnes mange ulike forklaringer på hvorfor utslettet oppstår.

Det kan være følgen av en skade eller et traume, utslag på grunn av allergiske reaksjoner, autoimmune sykdommer, virusinfeksjoner og blåmerker. De siste par dagene har jeg fått ømme røde flekker på leggene , kanskje 3-på hver legg. Hei, For omtrent dager siden fikk jeg utslett på begge føttene, utslettet arter seg som små røde prikker. Jeg oppdaget utslettet etter en helgetur til Danmark. Utslettet har nå spredd seg til begge leggene.


Det klødde ikke til å begynne med men klør litt nå. Ikke ømt, ikke hevelse. I tillegg har tykkelsen på selve åren mye å si for behandlingsvalget, - Når årene er tynne og røde synes jeg laserbehandling er den beste metoden, mens de store og blå årene som stikker litt ut av huden ofte er ypperlige for sklerosering, tipser Gikling. Rosen (erysipelas) er en betennelse i huden som oftest er lokalisert til legger og ansikt. Rosen kjennetegnes ved en liten rød flekk som raskt utvikler seg til et brennende, rødt og hovent utslett.


Hva er årsaken til rød hud på føtter og ankler? De mulige årsakene til rød hud på føtter og ankler er varierte. Diagnose vil avhenge av om rødhet er også kløende eller sår, hoven eller varm å ta på , enhetlig eller flekkete, og om det er andre ledsagende symptomer.


Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg