tirsdag 6. oktober 2020

Utslett barn klør

Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Det klør lite og går oftest over i løpet av de første 3-måneder. Virker barnet plaget kan det behandles med svak salisylolje eller kortvarig med hydrokortisonkrem i hodebunnen.


Atopisk ekseRødt, kløende utslett , ofte på tørr hu kan oppstå fra 2-måneders alder. De fleste barn med eksem vil ha noen i familien med astma, allergier eller eksem. Den femte barnesykdom (erythema infectiosum) Den femte barnesykdom starter med feber, forkjølelsessymptomer og verking i kroppen.

Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i kinnene. Noen får også et rødlig utslett som kan klø på bryst og føtter. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på Lillehammer. Har barnet ditt fått utslett ? Her er tipsene du trenger. Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker.


En rekke hudsykdommer gir kløe. Men ved hudsykdommer vil man stort sett ha et synlig utslett i tillegg, til å kunne stille diagnosen ut fra.

Og det har altså ikke du. Derfor må vi tenke i andre retninger, og det er også det du gjør ved ganske så fornuftig å spørre om kløe kan være tegn på annen sykdom e. Noen virusinfeksjoner kan gi utslett. Dette er ofte lyserødt og småprikkete og klør ikke. Dette går over av seg selv, forklarer Bakkeid.


Eksempler på virusutslett er vannkopper og meslinger, fortsetter hun. I tillegg kan utslett på kroppen skyldes blant annet: - Hånd-, fot- og munnsykdom, helst hos barn under år. Andre årsaker til at hunden klør er hudsykdommer og utslett.


Mange hudsykdommer fører til kløe, inkludert eksem (dermatitt), psoriasis, skabb, lus, vannkopper og elveblest. Kløen påvirker vanligvis bestemte områder og er ledsaget av andre symptomer som rø irritert hud eller nupper og blemmer. Pityriasis rosea kjennetegnes ved symmetrisk utbredelse av et utslett med svakt røde, lett skjellende, ovale flekker som måler fra få millimeter til en til to centimeter.


Seborreisk ekseDenne tilstanden kjennes også som Talgflodseksem. Utslettet sitter gjerne i t-skjorteområdet. Den gir utslett i ansiktet. Barnesykdommene har utslett som følger med feber.


Hvor mye man klør varierer fra person til person. Mange av dem er i dag svært sjeldne, fordi barn blir vaksinert mot dem. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva.

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Hovedsymptomet på atopisk eksem (barneeksem) er rødt, kløende utslett , ofte på tørr hud.


Kan brukes av voksne og barn. Skal ikke brukes på betente, væskende sår, akutt eksem, skadet hud eller omfattende hudinfeksjoner. Reseptfrie lokalbedøvende salver som Xylocain har lokalbedøvende effekt.


Gir kløedempende effekt i minutter etter påføring. Spesielt barn rammes relativt ofte av gjentatte utbrudd av uregelmessige vabler på et større eller mindre område av kroppen. Hos dem man finner en årsak hos, dreier det seg som regel om en allergisk respons på loppebit, matvarer eller en lett infeksjon.


Også planter barna kommer i kontakt med kan forårsake lignende utbrudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg