fredag 18. mars 2016

Rød rundt øynene barn

Slik blir du kvitt eksem rundt øynene. Tørr, rød og sår hud rundt øynene er en kjent problem for mange av oss. Les ekspertenes beste tips til hvordan du behandler den sarte huden mot eksem og kløe.


Det kan være et øye som er hovent, eller begge øyne som rammes. Det er en lang rekke ulike årsaker.

Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling. Se urticaria og angioødem. Hevelse rundt begge øyne. Basisfraktur med brillehematom.


Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk. Samtidig virusinfeksjon? Herpes zoster ophtalmicus. Vesikler i innervasjonsområdet til første trigeminusgren.

Nyfødte barn undersøkes av lege ved hjelp av et instrument som kalles oftalmoskop, nettopp for å avdekke denne sjeldne tilstanden. Legen lyser da inn gjennom pupillen i øyet til barnet mens han ser gjennom og vil på denne måten sjekke om barnet har rød refleks. Dermovat eksemkrem er også veldig bra.


Jeg har samme problem som deg nå, er veldig tørr rundt øynene og det klør så jævli, har blitt veldig sår rundt leppene også. Jeg bruker nå denne kremen (startet idag), og den har hjulpet veldig med rundt leppene og øynene. Lillegutt er så rød rundt øynene syns jeg. Så litt puss i går men ingenting i dag. Noen som kjennr igjen dette?


Han er ellers fin i formen, litt diare men har bare skifta på han en gang i dag så er ikke så ille. Så almentilsnaden hans er fin, men jeg liker ikke dette med øynene siden han har aldri vært plaga med før. Selv om det først og fremst befinner seg rundt munnen, kan det også finnes rundt neseborene og eventuelt rundt øynene. Utslettet kan også være lett skjellende. Personer som er mye i kontakt med barnet, virker som et speil.


Huden hos barn som har eksem kan være klissete av salve og ha synlige sår. Disse barna kan risikere å få mindre kroppskontakt og færre kjærlige klemmer fra tanter, onkler og venner enn andre barn.

Det kan for eksempel oppstå hvis man våkner og har fått mystiske flekker i ansiktet, eller gjennom lengere tid har hatt mørke ringer rundt øynene. For den type spor i ansiktet kan nemlig være tegn på at noe er galt, og at legen burde ta en titt på det, skriver Reader’s Digest. Her er åtte symptomer på sykdom som kan ses i ansiktet. Barnet mitt har betente og røde øyne - hva gjør jeg?


Røde øyne hos barn kan skyldes en infeksjon, allergi eller et fremmedlegeme. Barn har hyppig slike infeksjoner - vanligvis i forbindelse med en forkjølelse. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.


Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Barn som er syke og har feber har lett for å bli uttørret dersom de ikke drikker rikelig. Ved væskeunderskudd vil slimhinnene i munnen bli tørre, urinen bli mørkere ogbarnet vil tisse mindre og sjeldnere enn vanlig (bleiene er tørre).


Huden rundt øynene får ofte en blå eller lilla farge. Poser under øynene regnes som et kosmetisk problem og er svært vanlig ved aldring. Dette er sjelden et tegn på en sykdom.


Det finnes flere årsaker til poser under øynene. Legen kan også se tegn i øynene på om du har tatt narkotika, sier Wahl. Blå ringer under øynene kan tyde på bihuleproblematikk eller søvnmangel. Ved allergi blir du mer rød i øyeslimhinnen. Puss i øynene kan være tegn på øyekatarr.


Ofte forekommer dette hos barn , sier Wahl. Generelt er det ganske vanlig å vøre litt rød rundt øynene i perioder, dette fordi huden her er tynnere her enn i resten av ansiktet. Opplever du ofte at huden blir rød når du inntar.


Her er øynene angrepet og det kalles okulær rosacea. Mer enn halvparten av dem med rosacea opplever irritasjon i og rundt øyene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg