fredag 11. mars 2016

Første jobbintervju

Syv typiske spørsmål for jobbintervjuer. Og svar på hva arbeidsgiver ønsker å ut av kandidatene når de stiller dem. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Et vellykket jobbintervju foregår omtrent som en vanlig samtale mellom to mennesker som møtes for første gang. Første gang vil svaret ditt sannsynligvis høres rart og rotete ut,.

Hvis du hadde et dårlig jobbintervju til en jobb du trodde ville være riktig for deg. Hurra for deg, og kjempebra at du skal på jobbintervju ! Det synes jeg du skal være stolt over! Finn ut på forhånd hvor intervjuet skal være, så du ikke roter deg på bort når du prøver å finne fram på selve dagen du skal dit. Er du innkalt til jobbintervju , har du kommet et stort skritt nærmere jobben. Men intervjuet har både mange muligheter til å imponere og en del fallgruber.


Jobbintervju kommer i mange varianter, og det svært viktig å stille forberedt. Vi gir deg alt du trenger å vite, før, under og etter jobbintervjuet. Intervjueren vil ofte i løpet av de første minuttene danne seg et inntrykk av deg.

Dette kan være styrende for resten av intervjuet. Det er derfor viktig at du gir et godt førsteinntrykk. Tenk på hvordan du kler deg og hvordan du utrykker deg. Vær klar over at et jobbintervju ikke er et møte med en kompis der dere snakker om løst og fast. Førsteinntrykket du etablerte under første intervjurunde skal det godt gjøres å kvitte seg med.


Sørg likevel for å presentere deg selv så likt som mulig i annengangsintervjuet, og oppfør deg like formelt. Det er lov (og ofte en fordel) med glimt i øyet, men tiden er likevel ikke inne for vitterligheter. Dette er ting du bør tenke på med en gang du er ferdig med første intervju, siden arbeidsgiver tar notater, anbefaler hun.


Les også: Lokker vikarer med fast jobb. Andreassen sier at et jobbintervju på sett og vis er et salgsmøte, hvor du selv er produktet. Her er noen råd for å fylle de pinlige pausene.


Derfor kommer du aldri lengre enn til intervjuet Hvis du har vært på flere jobbintervjuer uten å få napp, er det da deg det er noe galt med? Når vi kaller aktuelle lederkandidater inn til første intervju, ønsker vi å få vite hva slags oppgaver han eller hun synes er spennende og interessant å jobbe med. Så prøver vi å finne ut hvor godt det passer med innholdet i de ledige stillingene vi har å tilby. Ofte er det slik at det gjennomføres minst to intervjuer, og det første handler i stor grad om faglig kompetanse, utdanning og erfaring.


De som er kvalifisert vil gå videre til annengangsintervju, og da vil de gjerne oppleve at hovedfokuset ligger på personlig egnethet og eventuelt lederkompetanse. Lag deretter en kjapp plan for hvordan du vil gå frem, vis at du evner å strukturere. Det første jobbintervju -spørsmålet er ofte en variant av fortell om deg selv.

Det er et utfordrende jobbintervju -spørsmål, siden det er bredt og åpent. Dette må DU spørre om når du er på intervju. De fleste tenker nok grundig over hva de skal svare på jobbintervju. Færre vet hvilke spørsmål de selv bør stille. Samtidig gjelder det å stille forberedt om du først blir kalt inn til jobbintervju.


Men hva skal du forberede deg på? Enkelte spørsmål må du regne med å bli stilt på et førstegangsintervju, nesten uansett hviken jobb du har søkt på. Dette er et klassisk spørsmål, som kan være ganske vanskelig å svare på.


Fortell om deg selv. Jeg startet CVportalen. Dette er en klassisk åpning av et jobbintervju , og det må ikke ende i en lang tale fra deg.


Bruk bare et par minutter på å svare, og nevn kort utdannelse, karrière og siste erfaring i karrièren din.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg