onsdag 16. mars 2016

Plutselig stor mage

Plutselig stor mage

Brukere har fått hjelp mot bl. Jeg har hørt at en stor mage , når du ellers er normal andre steder, kan være et tegn på insulinresistens og da skal man unngå sukker at all costs, altså, null sukker - det kropper trenger lager den selv fra karbohydratene som du tar inn. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen: Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. I tillegg setter en stor mage begrensninger i forhold til klær, og påvirker både humøret og selvtilliten.


Det å bli kvitt magefettet er ikke så vanskelig som mange tror. Utposning på hovedpulsåren gir stor fare for plutselig død. Noen kan ha en utposning på hovedpulsåren i mange år uten å vite om det, og så etterhvert dø av helt andre sykdommer. Dersom det oppdages at man har en utposning på hovedpulsåren, er det vanlig å gå til kontroll en gang i året. Noen mennesker sliter med store gassproblemer som plager dem det meste av tiden.


I noen situasjoner kan luft som du ikke kan slippe ut, forårsake intense, kortvarige magesmerter. Selv om du ikke kan stanse gassproduksjonen, finnes det tiltak som kan bidra til å redusere gassproduksjonen, lindre dine ubehag og forhindre at du bringes i. Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann.


Jeg har aldri diare etter større måltider mer, og jeg har en ganske ok mage som ikke er oppblåst og von ihvertfall ikke så ofte. Hva kan min unormalt store mage skyldes? Utseende på magen: Gravid fasong. Ingen løshu men relativt myk.


Plutselig stor mage

Kroppen min er velproporsjonert, men størrelsen på magen er urimelig og meget stor i forhold til resten. Noen reagerer med endret avføring når de utsettes for psykisk press og stress. Et triks kan være å bli oppmerksom på hvilke situasjon man var i før magetrøbbelet begynte.


Vann – Utilstrekkelig med vanninntak er en stor grunn til mange sykdommer og helseproblemer. Kaffe og sukker tørker deg ut. Drikk rikelig med vann hele dagen.


Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen. Hva er forskjellen på diaré og løs mage ? Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. Diaré er i utgangspunktet forholdsvis klart definert, nemlig som en avføringsmengde på mer enn 2gram per dag, men en slik definisjon er jo ofte upraktisk. Spesialist i indremedisin og gastroenterolog Peter Coll ved Volvat Medisinske Senter i Bergen forteller at det er rundt prosent av menn og prosent av kvinner i Norge som sliter med irritabel tarm.


Oppblåst mage : Cøliaki og laktoseintoleranse. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Det har stor betydning i forhold til spredning,.


Endring i aktivitet, reiser, kosthold og medisiner kan føre til både forstoppelse, løs mage og andre fordøyelsesbesvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg