fredag 11. mars 2016

Overvektig gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Barna har selv en større risiko for å bli overvektige - med de sykdommene det kan føre med seg, samt risikoen for selv å bli overvektig når de skal føde barn. Gravide som sliter med overvekt, er derfor en utfordring for helsevesenet, og artikkelforfatterne konkluderer med at overvektige kvinner som ønsker å bli gravide , bør rådgives i.

Du bør generelt ikke slanke deg når du er gravid , men er du klart overvektig bør du derimot gjøre en innsats for å hindre for mye vektoppgang under svangerskapet, sier spesialist i allmennmedisin og medlem i nasjonalt fagråd for svangerskaps-, fødsels- og barselsomsorgen, Kari Løvendahl Mogstad. Er man svært overvektig , kan det være gunstig å gå noe ned i vekt før svangerskapet, for å gi rom til den vektøkningen som normalt tilkommer i løpet av et svangerskap, samt redusere risikoen for komplikasjoner som svangerskapsforgiftning og diabetes. Vi ser jo at mange gravide , uavhengig av vekt, har problemer med å klare å være i fysisk aktivitet i minst minutter hver dag, slik de nasjonale anbefalingene er. Som overvektig gravid kan det være enda vanskeligere fordi man er stor og tung, og kanskje også har tilleggsutfordringer som bekkenløsning.


Jeg er mye mer overvektig enn deg og hatt en relativt fint svangerskap frem til den siste mnd. Hei Dere som er overvektig gravide eller er litt overvektig gravid. Når var din gravid synlig? Er det sant at magen ikke blir synlig på de som er litt store gener.


Jeg har alltid vært overvektig , og dette er noe som ligger litt til familien min.

Planen var å gå ned i vekt før jeg ble gravid , men jeg rakk bare et par kilo før jeg fikk positiv test. Sv: Overvektig og gravid. Først og fremst, gratulerer med en liten spire i magen!


Noen ganger overrasker kroppene våre oss. En balansert kost hos gravide kvinner bidrar til å sikre en frisk baby. Det hjelper også til å bevare en sunn helse hos moren. Regelmessig fysisk aktivitet sikrer en trygg fødsel. I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke, bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig.


Rask og trygg leveranse. Jeg er ikke gravid (ennå), men håper på å bli det snart. Er også veldig overvektig.


Jeg var gravid i fjor også (mistet i uke 10), men både legen og gynekologen mente at jeg kunne hatt et like bra svangerskap som normalvektige, hvis jeg passet på kostholdet og fikk godt med mosjon. Vi har lenge prøvd å bli gravid. Og nå på mandag så tisset jeg på pinne, det var en veldig veldig svalt strek mener mannen, jeg har merket at jeg har veldig ømme bryst og noen ganger litt morgen kvalme, ikke alltid. Ellers er jeg i fin form ikke noe plager. Men jeg har de siste årene g. Gravide kvinner som er overvektig har økt risiko for blant annet svangerskapsdiabetes, forhøyet blodtrykk i svangerskapet og svangerskapsforgiftning.


Det er også økt risiko for at fødselen må settes i gang eller at barnet må forløses med keisersnitt og for at barnet har medfødte misdannelser (2).

Dersom hun ble overvektig , ved å legge på seg seks kilo (to BMI-enheter), mellom første og andre svangerskap, ville hennes gjennomsnittlige risiko for svangerskapsdiabetes ha økt med 1prosent. En kvinne som er undervektig eller overvektig kan ha problemer med å bli gravid. En underernært kropp kan ha problemer med å få eggløsning. På den annen side kan overvekt ha en betydelig effekt på fruktbarheten. Bare det å være over din idealvekt reduserer sjansen for å bli gravid selv om du har eggløsning regelmessig.


Det er ikke bare magen som får de ekstra kiloene når du er gravid. Brystene vokser, og du legger på deg rundt hoftene. I tillegg øker blod- og væskevolumet i kroppen, og du danner fettreserver du kommer til å få nytte av når du ammer. Hvis du legger mye på deg i svangerskapet, så kan det medføre helserisiko for både deg og babyen, særlig dersom du var overvektig eller svært overvektig før graviditeten.


Det kan derfor være klokt å begrense vektøkningen, avhengig av hvor mye du legger på deg. Samtidig bør du ikke slanke deg når du er gravid. Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat, før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer. Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr.


Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg