fredag 25. mars 2016

Barn som ikke vil sove 3 år

Søvnmangel kan gi barn med epilepsi økt anfallstendens. Dersom du lurer på hva som er anbefalt søvnlengde for barn og unge, kan du se her. Men når barn er år så forstår de mer og ting. Det er viktig å lage et opplegg som dere vil.


Hvor mye skal barnet egentlig sove ? Nyfødte barn kan sove opptil timer i døgnet.

Fra 4-måneders alder begynner spedbarna å forlenge søvnperiodene. Noen barn får så lite reell oppmerksomhet i løpet av dagen at de ikke kan finne ro før de opplever å bli ”sett”. Andre får så mye at de bare vil ha mer og mer. De må føle at de lever, blir sett, verdsatt og anerkjent for å finne balanse.


Derfor har utgivelsene etterhvert fått bygget inn sovehjelp, med egne spesiallagde godnatthistorier, som mot slutten av historien guider og hjelper barnet inn i drømmeland. Og de virker veldig effektivt på de fleste barn fra -år. De finnes her på norsk, både som CD og som umiddelbar mpnedlastning. Om natten kan barnet fremdeles våkne et par ganger.


Hvis du må amme eller skifte på barnet om natten, bør det gjøres på en måte som ikke stimulerer barnet.

Etter fylte tre år er det ytterst få som sover på dagti sier Naphaug. Nedtrappingen kan det være lurt å gjøre gradvis. Hun mener at årsaken til at noen barn ikke får sove om kvelden,. Læg barnet til at sove , inden det er overtræt, og vent ikke , til barnet falder omkuld af sig selv.


Barn er selvstendige vesener. Et barn skal være frisk, når det går i seng, og frisk, når det står op igen. Lad bare barnet falde lidt til ro i sengen, det behøver ikke at sove omgående. Brug aldrig sengen som et ste hvor man kommer hen, hvis man skal straffes.


Det tager som regel mindst time, og det ender som regel i grå og først der overgiver hun sig, men det er træls at skulle gøre sit barn ked af det, for at få det til at sove. Hun er en kæmpe forhandler, hvilket helt sikkert også er vores skyld. Vi er ikke gode til at holde på et nej. Ditt barn opplever de som gode godnatthistorier, men det er samtidig mentaltrening som styrker ditt barns selvfølelse og selvtillit. Som -åring kan barna begynne å se humor og utvikle evnen til se hva som er akseptert oppførsel og ikke.


Bøkene om Tambar handler også om å se seg selv i. Lillesøster finnes også på lydbok med fengende musikk og sang til. Foreldrene må bestemme seg for om barnet skal sove i samme seng som dem, i egen seng eller på eget rom. Noen spedbarn roer seg best i foreldrenes seng, og jeg anbefaler ikke at barn under år legges på eget rom, sier hun.

Teigen mener mange av dem som samsover, faktisk sover mye bedre, fordi de slipper å stå opp for å gå inn til. I småbarnsalderen (2–år ) er det ikke uvanlig at barn stotrer, altså har brudd i taleflyten sin i form av nølinger og noen få gjentakelser. Hjelp, jeg har et monterbarn, tenker du kanskje, og det er helt normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg